GLOW Openingsshow 2015

De officiële GLOW opening vindt plaats op zaterdag 7 november om 18.30 uur op het Stadhuisplein. GLOW Eindhoven wordt geopend door burgemeester Rob van Gijzel en start met de première van de licht- en muziekshow die vervolgens acht dagen lang iedere avond te zien en te horen zal zijn. De opening is voor iedereen toegankelijk. Het internationaal lichtkunstfestival is daarna t/m 14 november 2015 gratis te bezoeken.

De openingsshow van GLOW Eindhoven

De openingsshow van GLOW Eindhoven

10 jarig jubileum

Om te vieren dat GLOW Eindhoven 10 jaar bestaat pakken we groots uit met de publieksfavoriet van voorgaande jaren; Luminarie De Cagna. Dit magische lichtproject staat op het Stadhuisplein en beslaat de volle breedte van het plein. Het feest maken we compleet met muziek en horeca van Pop-up Bar Restaurant LUCE onder de lichtbogen van De Cagna.

 

ZIE OOK: Eindhoven biedt 24/7 gratis wifi in binnenstad

 

Licht- en Muziekshow

Speciaal voor deze jubileum editie is er een muziekstuk samengesteld die in samenspel met het licht van de bogen dit jaar een extra dimensie geven aan het lichtproject van De Cagna. 8 Dagen lang klinkt op de avonden ieder uur 3 keer het lied Brabant van Guus Meeuwis in een internationale uitvoering. Want Eindhoven is van Brabant maar is tegelijkertijd van de hele wereld.

 

 

Er komt een bekende tekst voorbij, maar dan in het Chinees, Russisch, Engels, Senegalees, Spaans en natuurlijk in het Nederlands. Met stemmen van bekenden Nederlanders, zoals; Peter Koelewijn, Frank Lammers en burgemeester Rob van Gijzel. Instrumentaal begeleidt door; Moldavische accordeon van Oleg Fateev, Philips Symfonie Orkest, Philips Harmonie en het Philips Philharmonisch Koor. Concept en begeleiding door Nard Reijnders. Lichtontwerp door Michel Suk.

Comments are closed.