Eindhoven biedt 24/7 gratis wifi in binnenstad

In 2012 is Eindhoven365 gestart met het aanbieden van een uur per dag gratis draadloos internet in het stadscentrum. In die tijd een vooruitstrevend project, waarmee de stad inspeelde op de behoefte van bezoekers aan mobiele informatie en communicatie.
eindhoven-zon

Met ingang van Dutch Design Week 2015 (17 oktober) wordt het EHV Free Wifi netwerk opgeschaald van één uur per dag naar 24/7 gratis wifi. Alle hotspots in Eindhoven zijn vanaf dan ingericht voor de snelle 5 GhZ bandbreedte, waarmee de tragere 2.4 Ghz langzaam wordt uitgefaseerd. Daarnaast zorgt de verhoogde upload- en downloadsnelheid, van 2 Mbit/s naar 5 Mbit/s, voor voldoende snelheid voor alle moderne mobiele media.

Up-to-date Eindhoven

Bezoekers aan het stadscentrum krijgen 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot een gratis draadloos netwerk, onder de naam EHV Free WiFi. Zo kunnen ze snel hun mail ophalen, sociale media updaten, online communiceren of een plattegrond raadplegen. “Eindhoven wil graag anticiperen op de enorme toename van mobiel datagebruik en bezoekers van de binnenstad van Eindhoven een goed werkende digitale infrastructuur bieden, die haar tijd weer vooruit is. De komende maanden breiden wij het wifi netwerk verder uit, zodat de dekking nog fijnmaziger wordt”, aldus Peter Kentie, directeur Eindhoven365.

 

ZIE OOK: Met Arkefly naar Canarische en Griekse eilanden vanaf Eindhoven

 

Wireless Eindhoven past bij de citymarketing strategie van Eindhoven365 die zich richt op technologie, design en kennis. Door de opschaling in tijd en snelheid meet Eindhoven zich wederom met vooruitstrevende, internationale steden. Het doel van EHV Free Wifi is dat (internationale) bezoekers hun locatie, foto’s en belevenissen in de stad online delen. Dat is goed voor de reputatie van de stad en komt uiteindelijk ook haar retail en horeca ten goede.

 

 

Hotspots

Vooralsnog bevinden de hotspots zich op de drukbezochte hoofdlocaties: Centraal Station zuidzijde, Busstation Neckerspoel, Stadhuisplein, Stratumseind midden, Dommelstraat/Stationsplein, Markt, Catharinaplein en Wilhelminaplein.

Comments are closed.