Nederlander slaapt op vakantie graag in tweepersoonsbed

Nederlanders boeken tijdens de vakantie graag een kamer met tweepersoonsbed. Dat blijkt uit een inventarisatie van reisorganisatie AmbianceTravel onder haar klanten. Ook bij Belgen is het tweepersoonsbed populairder dan aparte bedden hoewel de percentages daar lager liggen.

Nederlanders slapen graag in een tweepersoonsbed

Nederlanders slapen graag in een tweepersoonsbed

AmbianceTravel vraagt aan al haar klanten bij boeking of er een beddenvoorkeur bestaat. Maar liefst 84% van de klanten heeft een voorkeur voor een tweepersoonsbed in zijn hotelkamer. Ruud de Meer van AmbianceTravel over deze keuze: ‘Wij vonden deze voorkeur wel opvallend, te meer daar wij ons niet primair richten op verliefde jonge stellen maar juist op een wat oudere doelgroep. Ook Belgische klanten kiezen voor een tweepersoonsbed, 68% geeft aan in een groot bed te willen overnachten.

 

ZIE OOK: Nederlanders zijn luid, gierig maar ook gul

 

Lengte speelt ook een rol

De lengte van de Nederlander speelt ook een belangrijke rol in deze keuze. Regelmatig ontvangen wij vragen over de geringe lengte van de hotelbedden in sommige Zuid-Europese landen. Menigeen anticipeert daarop door een groot bed te vragen met de mogelijkheid om ‘dwars’ te liggen. Ook ontvangen we soms verzoeken om een bed met een lengte van 2,20 meter te regelen’, aldus de Meer.

 

 

Comments are closed.