Nederlanders zijn luid, gierig maar ook gul

Nederlanders zijn echte feestvierders, praten te hard, kunnen niet flirten en eten de hele dag door, volgens Top 13 Franse vooroordelen.

Karakteriseren

Nederlanders zijn erg goed in het karakteriseren van buitenlanders, maar hoe denken de buitenlanders eigenlijk over ons? De Parijse redactie van frankrijk.nl ging op onderzoek uit en noteerde opmerkelijke vooroordelen. Waarvan de meeste lijken te kloppen. Zie hier de top 13.

Wat Fransen over Nederlanders zeggen

1. Dat we zo gezellig zijn

Dat denken Fransen eigenlijk over iedereen die boven Parijs woont. Al in Noord-Frankrijk zouden de mensen toegankelijker, vrolijker en vriendelijker zijn dan in het zuiden van het land. En hoe verder je je in het hoge noorden begeeft, hoe beter het wordt, met Nederland als ultieme voorbeeld.

2. Dat we geen culinaire traditie hebben

Stamppot, pindakaas en melk bij de lunch.. We mogen dan steeds meer sterrenrestaurants hebben in Nederland, de Fransen nemen ons maar matig serieus als het gaat om gastronomie of zelfs om gewoon lekker eten. Bovendien zijn de maaltijden karig en lunchen in Nederland betekent eigenlijk de hele middag honger hebben. Enige uitzondering: ons ontbijt. Dat is vaak royaler dan in Frankrijk.
 
ZIE OOK: Frankrijk lanceert inspiratie video’s volgende vakantie
 

3. Dat we te hard praten (vooral in de Thalys)

Op terrassen, in musea, aan de telefoon en vooral.. in de trein. De volumeknop staat bij Nederlanders van nature een stuk hoger dan bij de Fransen. Amerikanen praten nog harder, maar wij enthousiaste Nederlanders komen flink in de buurt. En de taal zelf is ook wat moeilijk om aan te horen, met al die brute Bataafse klanken.

4. Dat het vaak lijkt alsof we net uit de douche komen

Vooral Nederlandse mannen zien er vaak uit alsof ze met natte haren de deur uit zijn gegaan (Gebruiken we meer haargel? Of is het bij ons inderdaad normaler om ongeföhnd op pad te gaan?). Maar ook de dames zijn minder gekamd dan in Frankrijk en elke Nederlandse vrouw boven de 50 heeft kort haar, lijkt het.
 

 

5. Dat we slome kazen maken

Niet zo verbazingwekkend dit vooroordeel. Als je ziet welke kwaliteit Gouda en Edammer (superjong) in de Franse supermarkten ligt, dan begrijp je dat de Fransen het niet hoog op hebben met onze zuivel.

6. Dat we geweldige feestvierders zijn

Bij zakenreizen zijn we de laatsten die nog in de bar staan, wij doen echt wat aan verjaardagen en ook van onze nationale vieringen weten we knalfeestjes te maken. Zoveel gezelliger, ontspannener en ook met veel meer drank overgoten dan in Frankrijk. We zien alles met een oranje bril..

7. Dat we onbeleefd zijn

Of ongeremd. Of open… Hoe je het ook formuleert, bekend is dat Fransen ons een tikje lomp vinden. We zijn zo informeel, tutoyeren te snel en stellen indiscrete vragen. Terwijl wij directe Nederlanders meteen ons hebben en houwen op tafel leggen in een gesprek, deelt de Fransoos zijn privéleven niet eens met zijn naaste collega.

8. Dat Nederlandse mannen knap zijn maar kunnen niet flirten

Het spijt ons heren, maar veel Françaises zeggen hetzelfde: jullie zijn aardig, betrouwbaar, grappig… Aantrekkelijk ook, want vaak lang, slank en sportief. Maar sexy zijn jullie veel minder en verleiden is al helemaal geen sterk punt. Sowieso moet je in Nederland een agenda trekken voordat je een amoureuze date kunt maken.. en dat is niet erg romantisch :- )
 

 

9. Dat Nederlandse vrouwen mooi zijn maar niet elegant

Mooie blonde vrouwen met benen die nooit eindigen.. Knap zijn ze wel, maar jammer dat Nederlandse vrouwen verder zo nonchalant omgaan met hun uiterlijk. Te wijde en te stoere kleren, te weinig make-up, zelden op hakken.. Ergst gehoorde vooroordeel: dat je bij Nederlandse stellen (vooral de oudere) van achter niet kunt zien wie de man en wie de vrouw is… Au.

10. Dat we gierig zijn

We nemen onze boodschappen mee op vakantie, praten altijd over geld en hebben de rare gewoonte om een gezamenlijk diner in een restaurant apart te willen afrekenen. Daarbij gaan we tot in de details en rekenen we tot op de laatste pinda uit wie wat gegeten heeft.

11. Dat we gul zijn

Verrassend en tegenstrijdig na het vorige punt, maar wij Nederlanders staan in de Franse horeca ook te boek als tamelijk royaal. We laten namelijk meer fooi achter dan de Fransen en sommige andere nationaliteiten en we geven in de kroeg eerder een rondje (en nog eentje).

12. Dat we de hele dag door eten

De Nederlandse maaltijden zijn te simpel en karig (zie punt 2) vandaar dat we zoveel tussendoor eten. Koekjes bij de koffie, borrelnoten en kaas vanaf 5 uur. We eten in de trein, in de auto en zelfs lopend op straat in plaats van aan tafel, en alleen op vaste tijden, zoals het hoort.

13. Dat we elke uithoek van Frankrijk kennen

Nederlanders komen overal en ze kennen het land beter dan de Fransen. Da’s ook logisch, want ze staan bumper aan bumper op alle autowegen, toeren met hun caravan over de smalste plattelandswegen en rijden meer dan 1000 km om hun vakantieadres te vinden. Dat bevindt zich in het kleinste gehucht dat geen Fransman kent. Logisch, want er gaan alleen andere Nederlanders op vakantie.

Comments are closed.