Primeur in de recreatiesector: Nederlandse campings virtueel bekijken

Elke Plek, het platform waar de Nederlandse consument ruim 100.000 kampeer en verblijfsaccommodaties kan boeken, lanceert vandaag op de Recreatie Vakbeurs in Hardenberg een nieuwe functionaliteit: de virtuele viewer. Dit is een optie op de site waarmee door middel van een mobiele telefoon en een Virtual Reality (VR) -bril (Google Cardboard) een kijkje kan worden genomen op het campingterrein of in een vakantiewoning. Gasten krijgen zo nog meer vakantie voorpret. Voor recreatie-ondernemers biedt het een extra mogelijkheid om hun bedrijf op unieke wijze via Elke Plek te presenteren. Hiermee is Elke Plek de eerste boekingswebsite in de recreatiesector die VR-techniek landelijk aanbiedt.

Elke Plek

Elke Plek

In de vastgoedbranche zijn al de eerste serieuze stappen gemaakt met de VR-techniek. In de recreatiesector gaan die ontwikkelingen nu pas komen. “De recreatiebranche in Nederland is nog erg low tech. Daardoor ontstaat het gevaar dat de verbinding wordt verloren met de gast, die op zoek gaat naar handige boekingssites waar hij alle informatie kan vinden die hij zoekt .” Aldus Jeroen Wilhelm, mede-oprichter van Elke Plek. “Wij willen de recreatiebranche helpen te ontwikkelen op technologisch vlak. De volgende stap zal zijn om 3D effect toe te voegen zodat we het virtuele effect nog beter kunnen versterken.”

 

ZIE OOK: Nieuwe campings in Stockholm en Skåne

 

Fotografie

De bezoeker hoeft geen aparte software te installeren als hij een virtuele rondleiding wil maken. De recreatieondernemer moet wel zorgen dat de juiste foto’s beschikbaar zijn. Elke Plek ondersteunt de ondernemer in het organiseren van de juiste fotografie door middel van een samenwerking met een landelijk netwerk van fotografen en het bieden van het juiste technische platform.

 

 

De Recreatie Vakbeurs in Hardenberg vindt plaats van 3-5 november.

Comments are closed.