Nederlanders gaan massaal naar Kroatië op vakantie

Dat Kroatië ook in 2015 een populaire vakantiebestemming is, blijkt uit het onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van het Kroatisch Nationale Bureau voor toerisme. Hieruit blijkt dat er in 2015 tussen januari en september maar liefst 355.753 Nederlanders op vakantie gingen naar Kroatië.

Een prachtige baai in Kroatië

Een prachtige baai in Kroatië

Dit is een stijging van 7,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Ook blijkt dat Nederlanders meer nachten doorbrachten in het veelzijdige land. Zo werden er in 2015 in diezelfde periode 2.530.041 nachten door Nederlanders doorgebracht terwijl dit in 2014 er nog 2.447.142 waren. Dit is een toename van 3,4%.

 

ZIE OOK: Uitstekend voorseizoen voor toerisme in Kroatië

 

Om deze groei te blijven stimuleren is het Kroatisch Nationale Bureau voor toerisme een campagne gestart waarin de veelzijdigheid van het land naar voren komt. Kroatië wilt door middel van ‘Full of Life’ laten zien dat het land voor elke reiziger iets te bieden heeft wat hem of haar zal aanspreken. Zo kun je in Kroatië tot rust komen op één van de eilanden die het land rijk is. Avontuurlijke reizigers kunnen bergwandelingen maken door het Velebit gebergte, fietsen langs de Plitvice meren, de oude stadskern van Dubrovnik bezoeken of in de zomer één van de vele feestelijkheden bezoeken.

 

 

De ‘Full of Life’ campagne is begin oktober gelanceerd. Breng voor meer informatie of om jouw volgende ‘Full of Life’ vakantie te plannen een bezoek aan de Kroatische nationale toeristenbureau Facebook pagina.

Comments are closed.