Vijf tips voor een roadtrip in de herfst

Steeds meer mensen gaan buiten het hoogseizoen op vakantie. Zeker mensen zonder kinderen zien de voordelen hiervan in. De herfst is ideaal om nog even weg te gaan: lekker genieten van de mooie herfstkleuren met soms zelfs nog een zonnetje. Wat is er leuker dan een roadtrip met vrienden in de herfst? Hier vind je een aantal tips om je roadtrip te laten slagen.
road-trip-herfst

Neem de auto in plaats van het vliegtuig

Veel mensen zoeken automatisch naar goedkope vliegtickets als ze weg willen, maar vergeten dat het met de auto vaak goedkoper kan. Zeker als je met meerdere mensen gaat en je geen verre bestemming kiest. Bijna elk huishouden in Nederland heeft een auto en soms loont het zelfs om er één voor je reis aan te schaffen. Een tweedehands is vaak goedkoper, dan vliegtickets, vaak ook als je tol en benzine meeneemt in je berekening.

Plan je route voor vertrek

Stippel je route uit op een kaart of online op bijvoorbeeld Google Maps. Hier kun je vlaggetjes plaatsen op je verschillende stops en je route uitstippelen met een lijn. Print deze of zorg dat je er offline bij kunt. Een ouderwetse kaart kan natuurlijk ook gewoon. Na het plannen van je route kun je je de kosten al berekenen, handig als je deze met meerdere mensen gaat delen.

Zorg voor vermaak in de auto

Een kussen om te slapen kan voldoende zijn, maar voor de chauffeur is het gezelliger als iedereen wakker blijft. Denk eens aan de spelletjes die je vroeger als kind deed, zoals ‘ik zie, ik zie wat jij niet ziet’ of download wat apps ter vermaak. Download bijvoorbeeld The Traveler, een fijne app waar je door middel van kaarten, foto’s, video’s en notities een verslag van je trip maakt. Zorg ook voor genoeg eten en drinken in de auto.

Neem niet teveel bagage mee

Hoe lichter de bagage, hoe plezierig je kunt reizen. Allereerst verbruikt een zwaarbeladen auto meer benzine. Mensen zijn geneigd heel de auto vol te laden, maar om kosten te besparen kun je dus beter minder meenemen. Daarnaast zit je ook veel fijner zonder bagage tussen je benen. In het vliegtuig neem je ook slechts een bepaalde hoeveelheid bagage met een bepaald gewicht mee, dus lukt dat voor in de auto vast ook.

 

 

Kies een warm verblijf

In de herfst kan het koud zijn, kamperen is dan geen pretje. Kies dan ook voor een hotel, hostel of huisje. Wat dacht je van een huis met houtkachel in de bossen, dat klinkt toch als een waar herfstparadijs? Je kunt deze voor je trip boeken, maar misschien kom je onderweg wel veel leukere plekken tegen. Doordat je met de auto bent, ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Comments are closed.