Citybreak in Valletta

Malta is een land met een rijke geschiedenis, zonnig klimaat, bruisend uitgaansleven en kristalhelder water. Valletta, de hoofdstad van Malta, is de perfecte bestemming voor een cultuurrijke citybreak! Naast de overvloed aan historische gebouwen, prachtige tuinen en terrassen kun je er ook nog eens heerlijk eten. Tot laat in november is de temperatuur met 20 graden nog absoluut aangenaam, dus neem dit najaar nog een kijkje in de stad van pracht en praal en laat je overdonderen.
malta-2

Culturele smeltkroes van de Mediterranée

Malta heeft in de afgelopen eeuwen vele heersers gekend: Phoeniciërs, Arabieren, Noormannen, Fransen en Britten. Hun nalatenschap heeft van Valletta vandaag de dag een culturele smeltkroes van wereldformaat gemaakt. Struin door de gezellige straatjes met pompeuze fonteinen, monumenten, nissen met heiligbeelden, balkons, façades en wapenschilden in overvloed. De stad heeft één van de meeste historische bezienswaardigheden op een klein oppervlak ter wereld, de stad is dan ook in z’n geheel UNESCO Werelderfgoed!

 

ZIE OOK: Malta herontdekt door Contributor Fred

 

Historische Highlights

De Sint John’s Co-Cathedraal is een absolute must-see. Van buiten sober, maar van binnen waarschijnlijk de meest gedecoreerde kerk ter wereld. Je vindt er werk van grootmeester Caravaggio en andere 17e eeuwse meesters. Het Teatru Manoel is het oudste theater van Europa en een lust voor het oog. Sla ook zeker het Grand Master’s Paleis niet over, vanuit waar de Sint John’s ridders regeerden. Vervolg je trip met een bezoekje aan verschillende Auberges, waarin de ridders vroeger leefden. De Auberge d’Italie en Auberge de Provence, waar nu het archeologisch museum gevestigd is, zijn het indrukwekkendst. Casa Rocca Piccola is een prachtig paleis uit de 16e eeuw, dat nog steeds in handen is van Maltese adel. Waan je in het leven van de adel van de afgelopen 400 jaar met prachtige meubels, zilverwerk en schilderijen.

Shop till you drop

Winkelen in Valletta is een feestje! Struin over de kleurige markten met versgevangen vis, neem een kijkje bij de romantische winkels in sfeervolle steegjes of ga voor de laatste ontwerpen naar de grote modezaken. Wil je graag een Maltees souvenir mee naar huis? Ga dan op zoek naar een verfijnd sieraad, maar ook glas en aardewerk behoren tot de ambachtelijke specialiteiten van het eiland. Geef je voeten even rust tijdens een smakelijke lunch met uitzicht op de schitterende Grand Harbour en geniet van de lokale specialiteiten. Als je het drukke stadsleven even wil ontvluchten, ga dan net als de locals naar de Barracca tuinen.

 

 

Naar Valletta

Ben je warm voor een zonnige city trip? Air Malta vliegt tot en met oktober 7 keer per week en in het winterseizoen 4 keer per week van Amsterdam naar Malta. Vanaf de luchthaven is het ongeveer een kwartier rijden per bus, taxi of huurauto naar het centrum van Valletta.

Comments are closed.