Genieten van rust in de Zwitserse winter

‘Opzij, opzij, opzij,
Maak plaats, maak plaats, maak plaats,
We hebben ongelofelijke haast!’

Zwitserland

Zwitserland

Zesendertig jaar nadat zijn liedje een grote hit werd, zijn de woorden van Herman van Veen misschien wel actueler dan ooit. Alles gaat sneller, we zijn vrijwel altijd online en verwachten dat haast ook van elkaar.

In Zwitserland kan het ook anders. Op afgelegen plekken, ver weg van alle drukte, is het mogelijk om in alle rust en stilte te genieten. Vijf ‘winter hideaways’. Neem een paar minuten tijd. Tenzij u echt moet rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan natuurlijk…

 

ZIE OOK: Vijf bijzondere nieuwe accommodaties in Zwitserland

 

Hotel-Restaurant Blausee

Wie de perfecte plaats zoekt om tot rust te komen, zit goed in hotel Blausee. Het hotel ligt in een idyllisch natuurpark tussen Frutigen en Kandersteg, direct aan een turquoisekleurig meer. Het mooie hotel met open haard ademt een romantische sfeer. Een verblijf hier is onvergetelijk, net als de heerlijke forellen uit eigen biokweek.

Grimsel Hospiz

Grimsel Hospiz is gelegen op de Grimselpas in het Haslital, temidden van een schraal rotslandschap boven het stuwmeer. Dit voormalige hospitum voor mijnwerkers, werd omgebouwd tot een gezellig historisch Alpenhotel. Dankzij de ligging in beschermd natuurgebied, kun je in alle rust genieten van het winters landschap, volledig afgesloten van de buitenwereld.

 

 

Hüttenhotel Husky-Lodge

Zijn het de husky’s of is het de ruige en ongerepte natuur van het afgelegen Moutathal nabij Luzern? Wat het ook is, in de Husky-Lodge voel je je als in een wildernishut in het Hoge Noorden. Je logeert hier in knusse gastenlodges, hoewel ook de luxe comfortlodges met eigen sauna een echte aanrader zijn.

Lodge Alpes et caetera

Acht luxe chalets voor twee tot vier personen die net buiten het dorp Vercorin liggen en uitzicht bieden over het Rhônedal. De chalets zijn in traditionele stijl gebouwd, waarbij een combinatie is gemaakt van lokaal hout en een hoogwaardige inrichting. Elk chalet heeft een traditionele kachel, wat een romantische winterbeleving compleet maakt.

Montagne Alternative

Vroeger werden de schuren in het afgelegen en idyllische gehucht Commeire bij Orsières nog voor de landbouw gebruikt, tegenwoordig genieten gasten hier in alle comfort van de oase van rust. In de stijlvol gerestaureerde Walliser chalets, met een adembenemend uitzicht op het Mont Blanc-massief, is de hectiek van alledag ver weg.

Comments are closed.