De Waarbeek behaalt hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen

Vanaf dit weekend is Familiepretpark de Waarbeek een PSO-gecertificeerd bedrijf. Tijdens de opening van het Pannenkoekenhoes naast de Waarbeek overhandigde wethouder Mariska ten Heeuw het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen.
Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat de Waarbeek niet alleen in haar werk mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunt, maar hen ook in de eigen bedrijfsvoering een plek biedt.

Pannekoekenhoes Twente

Pannekoekenhoes Twente

Waarom de Prestatieladder Socialer Ondernemen?

Waarbeek directeur Joris Bengevoord:

Wij vinden sociaal ondernemen niet meer dan normaal: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werken mee op de werkvloer. Het kabinet werkt aan verschillende maatregelen en wetten om de arbeidsparticipatie van kwetsbare groepen in de samenleving te verhogen. Overheid, organisaties en bedrijven creëren samen mogelijkheden zodat zij duurzaam integreren. Om Socialer ondernemen te stimuleren heeft TNO, samen met stichting PSO-Nederland, Start Foundation en andere (MKB)organisaties uit de praktijk, het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) ontwikkeld. De PSO is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een landelijke norm voor Socialer ondernemen.

 

ZIE OOK: Waarbeek presenteert een nieuwe actieve attractie

 

Wat is de PSO?

De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het keurmerk voor organisaties die werkgelegenheid bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De PSO is een (h)erkenning voor organisaties die socialer dan gemiddeld ondernemen. Meedoen biedt voordelen voor iedereen. Meer organisaties creëren kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt én de sociale identiteit van de deelnemende organisatie wordt zichtbaar voor medewerkers, opdrachtgevers, leveranciers en klanten.

 

 

Hoe werkt de PSO?

PSO heeft vier niveaus: een aspirant-status en drie treden. Er wordt gemeten hoe organisaties bovengemiddeld scoren ten opzichte van andere organisaties als het gaat om het duurzaam bieden van passende werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Ook de prestatie van leveranciers en samenwerkingspartners wordt inzichtelijk gemaakt. De Waarbeek heeft bij het verkrijgen van de PSO-certificering nauw samengewerkt met PSO-adviesbureau uit Rijssen.

Pannenkoekenhoes

De Waarbeek ontving het certificaat tijdens de opening van Pannenkoekenhoes Twente. Het Pannenkoekenhoes laat oude tijden weer herleven, want net zoals in het verleden is het Pannenkoekenhoes vanuit het park goed te bereiken en biedt het een verantwoorde aanvulling op het assortiment van het park met o.a. broodjes zalm en een stokbroodje gezond. Daarnaast biedt het terras aan de waterzijde gratis WIFI voor de gasten. En tijdens een regenbui kunnen alle kids van het park gebruik maken van het overdekte speelparadijs.Een bezoek aan het Pannenkoekenhoes staat garant voor een betaalbare leuke middag of avond, omdat naast de gezellig bediening ook sous-chef Roberto en Twekky regelmatig in het restaurant te vinden zijn. Zij zorgen ervoor dat speciaal alle jonge gasten vermaakt worden, maar zetten ook graag alle jarige oma’s van Twente in het zonnetje. Het pannenkoekenhoes is naast dagelijks in de herfstvakantie, ook geopend als het park in de winter gesloten is.

Comments are closed.