Turkije lanceert wereldwijde social media campagne

Turkish Airlines, Europa’s beste luchtvaartmaatschappij, lanceert in samenwerking met het Turks Verkeersbureau een wereldwijde campagne. In deze campagne gaan internationale social media influencers op ontdekkingreis in Turkije.

De campagne van Turkish Airlines en het Turks verkeersbureau

De campagne van Turkish Airlines en het Turks verkeersbureau

Alle sterren, waaronder Snapchat held Jerome Jarre, Casey Neistat, de Duitse vlogger Sami Slimani en freestyle voetbalduo F2, worden met Turkish Airlines naar Istanbul gevlogen waarna ze naar diverse, nog onbekende eindbestemmingen in Turkije doorreizen. De sterren, samen goed voor meer dan 40 miljoen volgers op de diverse social media kanalen, creëren een aantal video’s van hun tijd in Istanbul en van hun eindbestemming. Deze week staan de eerste video’s online waarin te zien is hoe alle deelnemers door Turkish Airlines en het Turks Verkeersbureau werden uitgenodigd voor deze ontdekkingsreis.

 

ZIE OOK: Turkije signaleert stijgende vraag naar winterzon

 

Het project is een vervolg op het #FortuneTraveller initiatief uit 2014, een project van Turkish Airlines en uitgevoerd door global MCN Rightster, dat 10 miljoen views opleverde en zorgde voor een verkoopstijging van 14% gedurende de campagneperiode. Daarnaast steeg het aantal abonnees op het Turkish Airlines YouTube kanaal met 24% waarmee het de leidende airline werd op dit wereldwijde platform.

 

 

We zijn erg enthousiast om na het succes van de #FortuneTraveller campagne een nieuwe wereldwijde social media campagne te lanceren in samenwerking met een aantal van ‘s werelds meest invloedrijke social media sterren. Door influencers van diverse netwerken samen te brengen en gebruik te maken van de expertise van Rightster op het gebied van het creëren van branded content, is het mogelijk om een wereldwijd publiek te bereiken,

aldus Neset Dereli, Interactive Marketing Manager Turkish Airlines.

Irfan Onal van het Turks Verkeersbureau voegt toe:

We hebben een unieke reis samengesteld naar de mooiste bestemmingen van Turkije. Al onze deelnemers zijn zeer invloedrijk en hebben veel, voornamelijk jonge volgers. Door in deze campagne met hen samen te werken hopen we meer mensen te inspireren om Turkije te bezoeken.

Ian Samuel, Managing Director Brand Solutions bij Rightster, vult aan:

Het verheugt ons samen met Turkish Airlines en het Turks Verkeersbureau aan deze wereldwijde campagne te kunnen werken. De ondersteuning van het Turks Verkeersbureau voegt een nieuwe dimensie toe en biedt de mogelijkheid om Turkije door de ogen van deze social media influencers aan de wereld te laten zien. Samenwerken met deze talenten biedt reismerken de ideale mix van sterke mond tot mond marketing, creativiteit en gegarandeerde betrokkenheid.

Comments are closed.