Tiroler bergen het decor van de nieuwe James Bond ‘Spectre’

Op 29 oktober gaat in Nederland de nieuwe James Bond film ‘Spectre’ in première. De 24e Bond-film pakt weer spectaculair uit mede dankzij het decor: delen van ‘Spectre’ zijn opgenomen in de sneeuwwitte bergen van Tirol. De makers van de film zagen in Sölden, in het Ötztal, en het dorpje Obertilliach de perfecte draailocaties voor de geheime missie van 007.

James Bond in Tirol

James Bond in Tirol

Het lag voor de hand dat het ooit ging gebeuren. Tirol met zijn reusachtige bergen, eeuwige sneeuw en adembenemende panorama’s beschikt over alle elementen die een James Bond film nodig heeft. Dit zijn ook de woorden van co-producent Gregg Wilson na het schieten van enkele scènes op 3.049 meter hoogte in het Ötztal: “Het wordt spectaculair. Tirol heeft alles wat wij nodig hebben om dergelijke scènes te draaien’’, aldus Wilson.

Naast besneeuwde bergtoppen en spectaculaire uitzichten liggen ook de vernieuwende architectuur en de geweldige kabelbaanconstructies van het Ötztal in de lijn van typische Bond-scènes. De 3S-kabelbaan op de Gaislachkogel, slechts rustend op drie pijlers, en het op een bergtop gelegen futuristische restaurant Ice Q met prachtig uitzicht, dienden als filmdecor. De gletsjerweg en –tunnel van het Ötztal werden omgetoverd tot draailocaties voor actiescènes en achtervolgingen van de Britse geheimagent.

 

ZIE OOK: Ontmoet de koning van het woud in Tirol

 

Het dromerige plaatsje Obertilliach is de andere Tiroler ‘hoofdrolspeler’ in de film. Het authentieke wintersportdorp in Oost-Tirol stond hoog op de shortlist van de filmmakers vanwege het historische centrum. Uiteindelijk zijn er op vier locaties in Obertilliach gedraaid, waarbij het stuk bos naast het skigebied Golzentipp is gebruikt voor één van de meest spectaculaire scènes uit de film. Een storm heeft voorgaande winter hoogspanningsleidingen neergehaald, waardoor er een sleuf in het bos is ontstaan. In de film vliegt hier een sportvliegtuig doorheen.

In totaal zijn er in het Ötztal en Obertilliach 31 dagen gedraaid. In januari stonden hoofdrolspeler Daniel Craig en Bond-girl Léa Seydoux voor de camera in Tirol en in februari werden de opnames met stuntmensen voortgezet.

 

 

Comments are closed.