Zakenreizen in de lift

Vandaag onthult Booking.com dat steeds meer reizigers de website ook gebruiken voor zakelijke reserveringen; bijna één op de vijf boekingen is voor zakelijke doeleinden. Terwijl zakenreizen veranderen, verandert het grootste accommodatiereserveringsplatform ter wereld mee. Met aanvullende en op maat gemaakte diensten helpt Booking.com Business om professionele globetrotters een prettigere gebruikserservaring te bezorgen en hun werkgevers kosten te besparen.

Steeds meer zakenreizen

Steeds meer zakenreizen

De locatie is de belangrijkste factor voor klanten van Booking.com als een accommodatie voor een zakenreis wordt geselecteerd. Een derde van alle zakelijke boekingen die in de Verenigde Staten via Booking.com wordt gemaakt, is voor een ander type accommdatie dan een hotel. Er is dus duidelijk een groeiende behoefte aan iets anders”, aldus Ripsy Bandourian, Senior Product Owner bij Booking.com. “De traditionele slaapplek voor zakenreizigers heeft misschien zijn beste tijd gehad. Vandaag de dag zijn zakenreizigers heel divers en meer dan ooit tevoren hebben ze behoefte aan keuze, controle en flexibiliteit. Met deze trends en de specifieke behoeften van onze klanten in gedachten, hebben we een product ontwikkeld dat zakenreizigers wereldwijd helpt bij het gemakkelijk ontdekken en reserveren van een prettig verblijf voor een zakenreis.

 

ZIE OOK: Sheraton Hotel verrast wachtende reizigers op Schiphol

 

Met de speciale functionaliteiten voor zakenreizigers op Booking.com kan een bezoeker snel zien welke plekken veel voor zakenreizen geboekt worden. Met meer dan 60 miljoen geverifieerde reviews uit 25 verschillende accommodatietypen, van appartementen tot vakantiehuizen en van B&B’s tot aan hotels, kan Booking.com met behulp van alle data de meest geschikte accommodaties voor zakenreizigers aan bieden. Voorzieningen die bij deze doelgroep het hoogst scoren, zoals gratis wifi en een eersteklas ontbijt, worden extra onder de aandacht gebracht. Met meer dan 800.000 overnachtingsmogelijkheden op meer dan 83.000 unieke bestemmingen is er voor elke zakenreiziger wat wils, van doorgewinterde directeuren tot beginnende promovendi.

 

 

Om de gebruikerservaring nog beter te maken, biedt Booking.com Business een gratis tool voor travel agents en assistenten die het mogelijk maakt om namens anderen te boeken. Het platform heeft speciale functionaliteiten en rapportagemogelijkheden afgestemd op de specifieke behoeften voor zakenreizen en met hetzelfde gebruikersgemak van Booking.com. Reisorganisatoren kunnen bovendien een gratis account aanmaken om toegang te krijgen tot de laagste prijzen en speciale aanbiedingen. Aangezien de meerderheid van de zakenreizigers (65%) de reis zelf boekt en liever rechtstreeks online reserveert, zorgt Booking.com Business voor extra keuze, eenvoud, kortingen en controle.

We zien dat steeds meer bedrijven ervoor kiezen om Booking.com te gebruiken in plaats van hun huidige werkwijze”, bevestigt Bandourian. “Niet alleen hebben ze een veel bredere selectie aan overnachtingsmogelijkheden, maar ze krijgen ook een betere prijs en een betrouwbare gebruikservaring, zowel op het online platform als mobiel. Het is onze missie om werknemers te helpen meer uit hun zakenreis te halen en hun werkgevers helpen kosten te besparen. Al tienduizende bedrijven hebben zich aangemeld voor onze Booking.com Business-tool, en maken er actief gebruik van. We voorzien een sterke groei op dit gebied. Ooit hopen we op onze website net zoveel zakelijke reserveringen te zien als vakantiereserveringen.

Comments are closed.