Ontdek Dublins donkere kant tijdens het Bram Stoker Festival

Van 23 tot en met 26 oktober laat Dublin vier dagen en nachten lang zijn donkere kant zien met griezelfestiviteiten voor jong en oud. Wanneer de dagen langzaamaan korter worden en de schemering vroeger invalt, begint Dublin te bruisen. De herfst geeft het startschot van de festivalperiode in de Ierse hoofdstad met als een van de hoogtepunten het Bram Stoker Festival.

Het Bram Stoker Festival

Het Bram Stoker Festival

Het Bram Stoker Festival is geïnspireerd op de bekende horror romanschrijver Bram Stoker en zijn beruchte roman ‘Dracula’. Tijdens het festival komt de donkere kant van Dublin tot leven met talloze spookactiviteiten, van Halloweentochten en vampierfeesten tot filmevenementen en tentoonstellingen. Dankzij de spannende mix van avontuurlijke kunst, literatuur en drama trekt het festival jaarlijks meer dan 40.000 griezelfanaten van alle leeftijden.

 

ZIE OOK: Dublin tijdens de herfst!

 

Bram Stoker werd in 1847 geboren in Clontarf, een buitenwijk in Dublin. Een groot deel van zijn leven speelde af in deze stad: hij groeide op, studeerde en trouwde in de Ierse hoofdstad. Veel gebouwen herinneren aan de Victoriaanse tijd waarin Bram Stoker leefde zoals het Trinitiy College Dublin, de oudste universiteit van Ierland. Hier bracht de auteur zijn studiejaren door en deed inspiratie op voor zijn bestseller ‘Dracula’. Het gebouw is vandaag de dag het decor van het Bram Stoker Festival.

 

 

Comments are closed.