Twee finalisten VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015 bekend

Gisteren bezocht de jury de Top 5 kandidaten voor de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015. ‘Mystery House’ en ‘Continium, Columbus en Cube’ zijn uiteindelijk – na juryberaad – uitverkoren om direct een plek in de finale te veroveren. Camping Vinkenhof’ in Schin op Geul, ‘Project de Groene Ring’ in Stein en ‘Stichting Openluchttheater’ in Valkenburg blijven ook nog in de race om de innovatieprijs. Vanaf 30 oktober t/m 30 november gaat het publiek bepalen wie de derde kandidaat gaat worden door online een stem uit te brengen. VVV Zuid-Limburg organiseert deze verkiezing om vernieuwing in de branche te stimuleren.

Limburg

Limburg

Verkiezing VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Op basis van het jurybezoek op 15 oktober verdiende ‘Continium, Columbus en Cube’ en Mystery House rechtstreeks een plek in de finale. Na de online stemming (30 oktober t/m 30 november) onder de overgebleven bedrijven uit de top 5 wordt duidelijk wie van deze bedrijven de meeste stemmen krijgt om de 3e finaleplaats in te vullen. Tenslotte worden de drie finalisten weer aan de vakjury voorgelegd. Zij kiezen uit de top 3 de uiteindelijke winnaar. De winnaar van 2015 zal bekend worden gemaakt op woensdag 20 januari 2016 tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van VVV Zuid-Limburg.

 

ZIE OOK: Top 5 door naar eindronde VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

 

Jury VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015

Voor het beoordelen van de voorgedragen bedrijven heeft VVV Zuid-Limburg zes onafhankelijke deskundigen van enkele vooraanstaande organisaties in Zuid-Limburg bereid gevonden, namelijk:

  • de heer Wil Houben, Gemeente Voerendaal (juryvoorzitter)
  • de heer Wil Munsters, Zuyd Hogeschool
  • mevrouw Yvonne Kokkelkoren, Provincie Limburg
  • de heer Christian Severijns, Koninklijke Horeca Nederland
  • de heer Frank Verkoijen, Recron
  • de heer Leo Barjesteh, Internationaal Museum voor Familiegeschiedenis (de winnaar van 2014)

 

 

Innovatie in het toerisme

De toeristische bestemming Zuid-Limburg concurreert momenteel met de hele wereld. Het is dus belangrijk dat Zuid-Limburg als regio nieuwe klanten aantrekt en bestaande klanten blijft binden met nieuwe diensten en concepten. Innovatieve ondernemers zijn daarom hard nodig, ze jagen de economie aan en zorgen voor werkgelegenheid. Bovendien zijn innovatieve ondernemingen op lange termijn levensvatbaarder vanwege concurrentie- en winstvoordelen. Innovatie is dus een belangrijke pijler voor de groei van het toerisme in Zuid-Limburg. Vanaf 2008 zet de VVV innovatieve ondernemers om die reden graag in het zonnetje met het uitreiken van de jaarlijkse Innovatieprijs. VVV Zuid-Limburg is trots op ondernemers die hun nek durven uit te steken door innovatief te zijn!

Meer informatie over de VVV Zuid-Limburg Innovatieprijs 2015 vindt u via www.vvvzuidlimburg.nl/corporate/

Comments are closed.