Wereld Tapas Dag: ook in Nederland!

Op 22 oktober a.s. wordt de Día Mundial de la Tapa – Wereld Tapas Dag – gevierd en natuurlijk ook in Nederland.

Heerlijke Spaanse tapas

Heerlijke Spaanse tapas

Gastronomie is een essentieel onderdeel van het toeristische aanbod en zeer zeker ook in Spanje. Zeg je tapas dan zeg je Spanje. De tapa is een wezenlijk onderdeel van de Spaanse identiteit. Vanwege de wijze van bereiding, in kleine en gevarieerde porties.Omdat iedere Spanjaard ze eet. Vanwege de wijze waarop ze gegeten worden: meestal staand en samen delen van een bord. De nieuwe Spaanse koks, ware kunstenaars in de keuken, maken er een ware delicatesse van.

 

ZIE OOK: De 8 beste tapasbars in Barcelona

 

Tijdens de Wereld Tapas Dag draait het om dit Spaanse “dekseltje”. Tapar betekent bedekken en tapas zijn van oorsprong kleine gerechtjes die als deksel op een glas wijn werden gezet tegen de insecten.

Over de hele wereld vind je restaurants die tapas aanbieden; authentiek, met traditionele Spaanse ingrediënten en van hoge kwaliteit. Het concept van een heerlijk, klein borrelhapje is uitgegroeid tot een gastronomische delicatesse. Tapas eten, dat doe je samen; met familie, vrienden, collega’s. Tapas is genieten, delen, ontspannen; van vriendschappen en heerlijk eten.

 

 

Ter gelegenheid van de Wereld Tapas Dag op 22 oktober zullen een aantal Spaanse restaurants in Nederland van 19 t/m 25 oktober een tapas-proeverij-menu aanbiedenvoor de vaste prijs van € 29,50.

Reis met ons op 22 oktober naar de Smaak van Spanje.

Comments are closed.