Een weekend voor iedereen van 0 tot 100 in Vaals

Bezinnen, proeven, horen, zien, bewegen en cultuur….. dat zijn de ingrediënten van dit jaar voor de vijfde editie van het Beleefweekend. Een weekend vol zinneprikkeling en activiteiten voor iedereen van 0 tot 100. Cultuur beleven op een magische plek? Start dan dit jaar je Beleefweekend al op de vrijdag met ‘De aarde is vrolijk’ in de wijngaard van het Domein Holset, een voorstelling vol muziek en poëzie. Of ervaar hoe divers geloof, kunst en muziek in de 21e eeuw samengaan tijdens de Open nacht van de kerk in de Hervormde Kerk van Vaals.

Het beleefweekend in Vaals

Het beleefweekend in Vaals

Zaterdag en zondag kun je kiezen welke van je zintuigen je wilt verwennen, er is dit jaar een ruime keus aan activiteiten. Kies je voor de frisse buitenlucht ga dan mee met één van de stiltewandelingen, of wat dacht je van de eetbare wilde plantenwandeling met herboriste Ploni Sikkens.
Een ware culinaire oerbeleving onderga je dit jaar in De Wij in Lemiers met eten maken in de grondoven. En wil je het wat minder spannend dan kun je natuurlijk ook dineren in een restaurant met alleen kaarslicht.

 

ZIE OOK: Vaals Amuse(ert)!

 

Aan de kinderen is dit jaar ruimschoots gedacht, wat is er nou leuker dan samen met je ouders of opa en oma te ontdekken dat je helemaal zelf jam kunt maken van vers fruit.

In het donker de stilte van de natuur en de nacht beleven doe je natuurlijk met een lantaarntocht of een nachtwandeling. En wil je dit allemaal op de gevoelige plaat vastleggen dan is de fotografie workshop van Maurice Hertog een absolute aanrader.

 

 

Zoeken naar stilte kan het hele weekend in diverse vormen, tijdens een ontspannende massage, het kleuren van mandala’s, maar ook een actieve inspirerende workshop om te ontdekken wat nou eigenlijk de stilte in jezelf is staat op het programma. En heb je eenmaal die stilte in jezelf ontdekt dan kun je er volop van genieten op een ontspannende wijze met een oorkaarsbehandeling.

Maar ook muzikaal ontbreekt het je oren aan niets, zo zijn er meditatieve klanken van Lasse lemmer in de Hervormde Kerk op zaterdagavond en kun je op zondagochtend genieten van meditatie met gitaarklanken van Mark Beumers onder de walnootboom.

BELEEF het Beleefweekend in al haar facetten tijdens het laatste weekend van oktober, vrijdag 23, zaterdag 24 en zondag 25 oktober.

Op www.beleefweekend.nl kun je jouw beleving plannen voor jouw beleefweekend.

Comments are closed.