Bewonder zeldzame condors in de Colca Canyon

Vogelliefhebber of niet, een reis naar de Colca Canyon in Peru is voor iedereen een spectaculaire ervaring. Naast dat het een van de diepste canyons in de wereld is, is dit ook een van de weinige plekken op de wereld waar de enorme Andes Condor te zien is. ’s Ochtends vroeg en in de late middag zweven deze zeldzame gieren sierlijk door de immense, ruige kloof in Cruz del Condor: een adembenemend gezicht.

Een condor in de Colca Canyon

Een condor in de Colca Canyon

Diepe afgronden en enorme kliffen

De Colca Canyon bevindt zich in het zuiden van Peru en is te bereiken via de stad Arequipa. De canyon zelf is al een bezoek waard met kloven die meer dan twee keer zo diep zijn als die van de Grand Canyon. Het hoogste punt van de kloof ligt op meer dan vier kilometer hoog en biedt een spectaculair uitzicht over de vallei en de Rio Colca rivier. Het indrukwekkende landschap bestaat uit groene valleien, diepe afgronden, steile kliffen en grote terrassen. Het hoogtepunt van de kloof is de Cruz del Condor: een van de weinige plekken ter wereld om de indrukwekkende Andes Condor te spotten. De grootste kans om de enorme vogels te zien zweven op de opwaartse stromingen van de lucht boven de diepe afgronden van de canyon is ’s ochtends vroeg en laat in de middag. Cruz del Condor is de plek om de gigantische dieren van extreem dichtbij te bekijken, soms wel van maar vijf meter afstand.

 

ZIE OOK: Colca Canyon en Valley of Volcanoes genomineerd voor Unesco

 

Spot de grootste landvogel ter wereld

Het spotten van deze vogel is zo bijzonder omdat de Andes Condor een bedreigde diersoort is en daarom over de hele wereld enorm zeldzaam is. De condor wordt gezien als de machtigste vogel van Latijns Amerika en is de grootste vliegende landvogel ter wereld. Volwassen mannetjes kunnen een spanwijdte van wel meer dan drie meter hebben en wegen tot wel 15 kilo.

 

 

Vanwege deze grootte en gewicht is het moeilijk voor de vogels zelf te vliegen – daarom maken ze gebruik van warme, opstijgende winden door hierop te zweven. De roofvogels hebben zwarte veren met een witte nek en een kale kop en ze leven van dode zoogdieren. Ze kunnen maar eens in de twee jaar een jong krijgen en door jacht en luchtverontreiniging daalt het aantal condors ieder jaar.

Comments are closed.