Colca Canyon en Valley of Volcanoes genomineerd voor Unesco

De Colca Canyon en de Valley of Volcanoes, beide gelegen in de regio Arequipa in Peru, zijn genomineerd om Geopark van UNESCO te worden. De regio’s komen in aanmerking vanwege de goede geologische, ecologische en culturele waarden. Als de nominatie wordt aanvaart, wordt dit gebied het eerste Geopark van Peru.

Valley of Volcanoes

Valley of Volcanoes

Grote natuurschoon

De Colca Canyon is de op twee na meest bezochte toeristische bestemming van Peru. De kloof ligt in het zuiden van Peru en is zelfs meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Met de prachtige Inca terrassen op de heuvelzijden, de sterke traditionele cultuur die hier leeft en de indrukwekkende condors die boven de kloof zweven is de Colca Canyon één van ’s werelds grootste natuurwonderen. De Valley of Volcanoes, gelegen naast de Colca Canyon, is minstens zo bijzonder. Deze zestig kilometer lange vallei is bezaaid met ongeveer 85 uitgedoofde vulkaankraters, sommigen meer dan 300 meter hoog, en doet denken aan een maanlandschap.

 

ZIE OOK: Zelfs slapen is een avontuur in Peru

 

UNESCO Geopark

UNESCO omschrijft een Geopark als een gebied met geologisch erfgoed van internationale betekenis. Met tektonische storingen, kloven, lagunes en rotsformaties in combinatie met de culturele kenmerken – daterend uit het Pre-Inca, Inca en Koloniale tijdperk – zijn beide gebieden belangrijk erfgoed dat als Geopark erkend moet worden. Het nominatieproces kan ruim twee jaar in beslag nemen en in de tussentijd presenteert Peru alle geologische en culturele kenmerken van de gebieden aan UNESCO.

 

 

Comments are closed.