Meer dan 3,2 miljoen toeristen naar Peru in 2014

Onlangs werden in Peru de herberekeningen van het ‘Buitenlands Toerismeprofiel 2014’ gepresenteerd aan de hand van het nieuwe onderzoek ‘Het Toerisme in Cijfers’. Deze nieuwe berekeningen tonen aan dat zowel de komst van buitenlandse toeristen naar Peru als de gemiddelde uitgave per toerist in 2014 is gestegen ten opzichte van eerdere berekeningen. Ruim 3,2 miljoen toeristen bezochten Peru vorig jaar en zij gaven gemiddeld €889 uit, wat zorgde voor een omzet van ruim €3,4 miljard.

Cumbemayo in Peru

Cumbemayo in Peru

Toerismecijfers

Eerder was berekend dat de gemiddelde uitgave per toerist in Peru € 883,- was. Dit is na de herberekeningen gestegen tot € 889,-, wat in de buurt komt van de wereldwijde gemiddelde uitgave per toerist (€ 986,-). “Terwijl het wereldwijde toerisme in bepaalde belangrijke markten ongunstige economische omstandigheden doormaakte, kreeg Peru in 2014 bezoek van 3.210.000 internationale toeristen. Het toerisme in Peru is goed voor 4% van het BBP en genereert meer dan een miljoen banen”, aldus de minister van Buitenlandse Handel en Toerisme, Magali Silva Velarde-Alvarez. De uitgaven van toeristen in Peru zorgden voor een omzet van ruim € 3,4 miljard.

 

ZIE OOK: Ontdek de onontdekte pareltjes van Peru

 

Uit het onderzoek blijkt dat de meeste toeristen (62%) naar Peru kwamen naar voor vakantie en recreatie. Op de tweede plaats kwamen zakenreizigers (15%). Het aantal vakantiegangers in Peru is tussen 2011 en 2014 gestegen met 56% terwijl de omzet steeg met 64%. Daarbij bleek dat 58% van de toeristen die naar Peru kwamen afkomstig waren uit Latijns-Amerika. Daarentegen blijkt dat Europeanen gemiddeld het langste verblijven in Peru (gemiddeld 15 nachten) en ook gemiddeld het meest spenderen (€ 1.768,-). Tot slot werd opgemerkt dat 69% van de toeristen in Peru zelfstandig reisden.

 

 

Belangrijke informatie

“Weten wat de voorkeuren van buitenlandse bezoekers zijn is cruciaal voor de ontwikkeling van onze promotionele strategieën”, aldus minister Silva. Met deze informatie kunnen ondernemers, investeerders, professionals en alle direct en indirect betrokkenen bij de sector producten en diensten creëren met een toegevoegde waarde die beter voldoen aan de eisen van de internationale reiziger. “Daarnaast kunnen regionale en lokale overheden dit onderzoek gebruiken als basis om nieuwe projecten op te starten en beslissingen te nemen die het toerisme in hun gebied zullen bevorderen”, concludeerde Silva.

Comments are closed.