Ontdek de onontdekte pareltjes van Peru

Peru, land van de wereldberoemde Machu Picchu, het imposante Andes Gebergte en de mysterieuze Nazca Lijnen. Maar er is hier veel meer te vinden dan alleen de beroemde toeristische trekpleisters. Denk bijvoorbeeld aan een net zo bijzondere Inca stad, maar dan zonder de massa’s toeristen, of de verborgen geheimen in Cumbemayo. Ga het echte avontuur aan en ontdek vijf nog onbekende hoogtepunten van Peru.

Cumbemayo in Peru

Cumbemayo in Peru

1. Choquequirao

Choquequiro, letterlijk ‘wieg van goud’ en ook wel ‘mini Machu Picchu’ genoemd, is een van de meest afgelegen Inca ruïnes van Peru. De plek is alleen te voet te bereiken en de trail neemt ongeveer twee dagen in beslag. In tegenstelling tot de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu, kom je op deze route bijna geen andere toeristen tegen. De weg er naartoe is een van de meest uitdagende, spectaculaire en mooiste tochten van Peru, dwars door een verlaten vallei en vervolgens ruim 3000 meter de berg op. De Inca stad zelf is een ruim complex en zeker net zo indrukwekkend als de Machu Picchu. Is de tweedaagse wandeltocht toch iets te avontuurlijk voor je? Volgend jaar is de nieuwe kabelbaan naar Choquequirao af!

 

ZIE OOK: Nieuwe boetiek hotel groep op bijzondere locaties Peru

 

2. Sprookjesachtige natuur in Chachapoyas

Op de rand van de Amazone in het noorden van Peru ligt het nog onontdekte kleine bergstadje Chachapoyas. De cultuur in dit stadje stamt uit 700 na Christus en het gebied hieromheen wordt als een van de mooiste gebieden van Peru gezien. Ongerepte natuur, sprookjesachtige bergen en valleien, jungles, unieke vogelsoorten en een van ’s werelds hoogste watervallen: de Gocta waterval, maken dit gebied tot een must visit tijdens een reis naar Peru.

3. Avontuurlijke activiteiten in Huaraz

De stad Huaraz zelf is, na wederopbouw in Amerikaanse stijl na een aardbeving in 1970, niet de mooiste plek van Peru, maar het omliggende gebergte is zeker de moeite waard. Het prachtige berglandschap bestaat uit besneeuwde bergtoppen, langgerekte valleien en helderblauwe meren. De plek is daarom een van de beste gebieden in Zuid Amerika voor avontuurlijke activiteiten. Je kunt hier het hele jaar door mountainbiken, bergbeklimmen, raften, hiken en zelfs skiën.

 

 

4. Verborgen geheimen in Cumbemayo

Cumbemayo, gelegen op ruim 3 kilometer hoogte nabij de stad Cajamarca, is één van die bijzondere plekjes in Peru dat vol zit met verborgen geheimen. Ontdek grotten gevuld met rotstekeningen, paden door het ‘stenen bos’ en de ingenieuze architectuur. Deze plek is ruim 3500 jaar oud en wordt gezien als het derde wonder van Peru. Het hoogtepunt van dit pre-Inca complex is het eeuwenoude aquaduct dat uit vulkanisch gesteente gesneden is. Dit 9 kilometer lange aquaduct is een van de oudste, door mensen gemaakte structuren in Zuid-Amerika en daarom erg bijzonder om te bezoeken.

5. ’s Werelds grootste biodiversiteit in het Manu Park

Manu National Park is een van de nationale parken in de Peruaanse Amazone. Dit park is volgens biologen een van ’s werelds meest ongerepte natuurgebieden ter wereld en daarom ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Met meer dan 200 soorten zoogdieren, 99 soorten reptielen, meer dan 200 vissoorten en ruim 1000 verschillende vogelsoorten is dit de plek op de wereld met de grootste biodiversiteit. Vanuit Cusco is het ongeveer vier uur rijden naar de rand van het park. Ga het avontuur aan en ontdek de tropische wildernis per kano en spot zoetwater dolfijnen, slingerende apen en de indrukwekkende jaguar.

Comments are closed.