Speciale rondleiding voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers bij anatomiemuseum BODY WORLDS

Tijdens Wereld Zichtdag op donderdag 8 oktober organiseert anatomiemuseum BODY WORLDS: The Happiness Project in Amsterdam voor de tweede maal de Blind Day. Op deze dag is de expositie uitzonderlijk toegankelijk voor blinde, slechtziende en doofblinde bezoekers. Bij hoge uitzondering bekijken zij onder begeleiding van een gids enkele geplastineerde lichamen, organen en gewrichten, door te voelen.

De voelrondleiding in Body Worlds

De voelrondleiding in Body Worlds

Voorlichting en educatie over het menselijk lichaam is het voornaamste doel van BODY WORLDS. Wetenschapper en anatoom Dr. Gunther von Hagens en Dr. Angelina Whalley vinden dat iedereen de kans moet hebben om meer inzicht te krijgen in het menselijk lichaam. Vanuit dit standpunt wordt jaarlijks de Blind Day georganiseerd.

 

ZIE OOK: Wereldtop bodypainters bij BODY WORLDS tijdens ‘Under Your Skin’ event

 

Praktische informatie

De rondleiding op 8 oktober om 14:00 uur is reeds volgeboekt door de stichting Doofblinden in Beweging (DbiB). Voor de rondleiding van 11:00 uur zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Deelnemers dienen zelf voor begeleiding te zorgen. Een speciaal ‘Blind Day ticket’ kost € 20,- en is geldig voor één visueel beperkt persoon en één begeleider.

 

 

Comments are closed.