Wereldtop bodypainters bij BODY WORLDS tijdens ‘Under Your Skin’ event

De anatomie expositie BODY WORLDS: The Happiness Project geeft op zondag 7 juni met ‘Under Your Skin’ ruim baan aan tien (inter)nationale bodypainters van wereldklasse. Zij laten zich inspireren door de geplastineerde menselijke lichamen en toveren hun levende modellen volledig om tot anatomische kunstwerken. De inschrijving is al gesloten, maar bezoekers zijn van harte welkom het onderhuids spektakel bij te wonen.

'Under Your Skin' in BODYWORLDS

‘Under Your Skin’ in BODYWORLDS

‘Under Your Skin’ wordt georganiseerd in Amsterdam in samenwerking met professioneel bodypainter Yvonne Zonnenberg. Naast Zonnenberg bevinden zich onder de deelnemers o.a.: Emma Gammack, beroemd om haar camouflage body art en tevens gastjury bij het Amerikaanse programma ‘Skin Wars’; voormalig wereldkampioen Bert Verstappen; en Jenny van der Steen, een van ‘s werelds top 10 beste bodypainters.

 

ZIE OOK: Gratis geluk bij BODY WORLDS

 

Tijdens ‘Under Your Skin’ is de expositie gewoon geopend voor publiek en gelden de reguliere ticketprijzen. Het bodypainten vindt plaats van 10:00 – 16:00 uur. Aansluitend volgt een parade door de stad van de levende kunstwerken.

 

 

BODY WORLDS: The Happiness Project

De expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam.

BODY WORLDS Artist Day

Het ‘Under Your Skin’ bodypaint event wordt georganiseerd binnen het kader van de BODY WORLDS Artist Day. De Artist Day is een terugkerend evenement, waar de plastinaten – waarvan alle spieren, botten en zelfs hart- en bloedvaten zichtbaar zijn – onvermoeibaar model staan voor alle aanwezige kunstenaars, van schilders tot fotografen.

Comments are closed.