De leukste evenementen bij de opening van het Oostenrijkse winterseizoen

Oostenrijk staat weer bol van de bruisende evenementen bij de opening van het aanstaande winterseizoen. Vakantiehuizen specialist Interhome presenteert een overzicht van de leukste en meest spectaculaire seizoensopeningen in het populaire wintersportland.

De opening van het Oostenrijkse winterseizoen

De opening van het Oostenrijkse winterseizoen

Top of the mountain concert in Ischgl

In ons land nauwelijks bekend, in Oostenrijk een wereldhit: het ‘Top of the Mountain Opening’ concert in de plaats Ischgl. Artiesten als Robbie Williams, James Blunt, Tina Turner en Elton John gaven al een optreden op 2.300 meter hoogte. Het evenement op 28 november a.s. zal naar verwachting ruim 14.000 wintersportliefhebbers trekken. Dit jaar komen niemand minder dan de Beach Boys.

 

ZIE OOK: Surfin’ de pistes van Ischgl: The Beach Boys openen winterseizoen met ‘Top of the Mountain Opening’ concert

 

Ischgl biedt een sneeuwzeker skigebied, waar meer dan 90% van de pistes boven de 2000 meter ligt. Het dorp opent elk jaar als eerste gebied zonder gletsjer de pistes en het is een walhalla voor wintersporters: meer dan 40 liften, 230 kilometer pistes, een verlichte rodelbaan, een schaatsbaan en 74 kilometer aan langlauf loipes.

 

 

Skiing World Cup In Sölden

In de populaire wintersportplaats Sölden vind je geen grote evenementen in november of december. Daar trappen ze op 24 en 25 oktober al af met de eerste wereldcup wedstrijd op de grote slalom. Sölden is het enige gebied met drie toppen met een hoogte boven de 3.000 meter, die bereikbaar zijn met moderne kabelbanen. Het is dan ook perfect om al vóór het seizoen je skills te oefenen op één van de gletsjers. Daarnaast staat het bekend om haar gezellige après-ski.

Ski opening in Schladming

Minder bekend is het skigebied rondom Schladming. Toch biedt dit gebied in de regio Steiermark, dat lid is van de aaneengeschakelde pistes ‘Ski Amadé’, de mogelijkheid om met één skipas gebruik te maken van 860 kilometer piste. Schladming viert op 4 december de opening van het skiseizoen. Hier stonden artiesten als David Guetta, Pink en the Swedish House Maffia al eerder om het seizoen te openen. Dit jaar valt die eer ten beurt aan Tenacious D, de band van de bekende Amerikaanse acteur Jack Black. Ook zal DJ Paul Kalkbrenner (bekend van de hit Sky and Sand) acte de presence geven.

Comments are closed.