Happy World Tourism Day!

Misschien is het je ontschoten of was je nog niet op de hoogte maar het is vandaag officieel ‘Wereld Toerisme Dag’! Deze dag – die elk jaar op 27 september valt – is speciaal door de Verenigde Naties in het leven geroepen om wereldwijd het toerisme te promoten en mensen over de hele wereld te stimuleren om andere culturen te leren kennen.
travelbird-14-juli-2015

In december 2014 lanceerde TravelBird haar Global Instagram contest om reizigers te inspireren en om de veelzijdige gezichten van de wereld te laten zien. In het teken van Wereld Toerisme Dag delen wij dan ook de mooiste foto’s.

Wereld Toerisme dag

Dit jaar is het thema van de dag “Tourism and Community Development”. Met dit thema wil de VN aansturen op actie met betrekking tot de veranderingen binnen een gemeenschap door toerisme. Denk hierbij aan het opleiden van de lokale bewoners zodat zij hun eigen toerisme kunnen regelen zonder hier mensen van buitenaf bij te halen. Hierdoor kan de lokale bevolking hun economie stimuleren, waarbij het toerisme voor een betere welvaart voor de lokale bevolking kan zorgen.

 

ZIE OOK: Ontdek hoe Travelbird succesvol Instagram gebruikte tijdens de Gay Pride 2015

 

TravelBird Instagram

De TravelBird Global Instagram account is een bron van inspiratie door middel van de mooiste beelden. Elke week staat in het teken van een bijzonder thema waarop volgers hun mooiste, leukste, beste foto’s kunnen posten. Daarnaast maak je ook nog kans op leuke TravelBird prijzen. Populaire thema’s (en hashtags) waren o.a. Summerdays, Black & White, Citytrip, Road trips, Festivals, Streetart and Paradise.

Wil je ook meedoen?

  • Volg TravelBird op Instagram via instagram.com/travelbird;
  • Post je eigen originele vakantiefoto;
  • Tag @travelbird in de foto en gebruik de hashtag #travelbirdwin en de hashtag van het thema van die week in de beschrijving;
  • Door middel van een regram wordt een selectie van de leukste reisfoto’s gepost op de Instagram pagina van TravelBird;
  • Verzamel de meeste ❤ ‘likes’ op jouw regram;
  • Win!

Een greep uit de mooiste Instagram thema’s:

Een greep uit de mooiste Instagram thema’s

Een greep uit de mooiste Instagram thema’s op World Travel Day

 

 

Comments are closed.