Nederlands Kampioenschap Freeride tijdens de derde editie van de Dutch Freeride Week

Aankomende winter wordt het officiële Nederlands Kampioenschap Freeride voor de derde keer gehouden in het Franse off-piste paradijs Tignes. In deze wedstrijd nemen de beste snowboarders en skiërs van Nederland het tegen elkaar op, waarna een internationale jury de winnaar bepaalt. Iedereen die de uitdaging aan durft te gaan, kan deelnemen aan de wedstrijd. Het Nederlands Kampioenschap is een onderdeel van de Dutch Freeride Week (31 jan t/m 5 februari). Dit evenement biedt een wintersportweek vol uitdagingen, kennisverbreding en plezier voor ervaren en minder ervaren freeriders. Van uitdagende clinics met gidsen tot een gratis test center met de nieuwste freeride gear; van leerzame seminars over techniek en veiligheid tot een divers avondprogramma met de leukste bands en dj’s. Kortom, de Dutch Freeride Week is een complete festivalweek voor off-piste fans die meer uit hun wintersport willen halen.

The Dutch Freeride Week 2015

The Dutch Freeride Week 2015

Tignes huisvest voor de derde keer op rij de Dutch Freeride Week. Dit hooggelegen, sneeuwzekere dorp is uitgeroepen tot meest sportieve dorp van Frankrijk, en dat is terug te zien aan het skigebied zelf. Het is één van de grootste en beste skigebieden ter wereld en is een pure walhalla voor off-piste liefhebbers. Dit jaar reizen ruim 300 freeriders af naar Tignes le Lac, de thuisbasis van het evenement. Deze week bestaat onder meer uit een aantal (vriendschappelijke) wedstrijden.

 

ZIE OOK: Wintersport voor wereldreizigers

 

Zo kunnen de deelnemers op een veilige manier hun sprongen perfectioneren tijdens de ‘Airbag Challenge’ en strijden de moderne tourskiërs om de mooiste prijzen tijdens de ‘Freetour Trophy’ met verplicht brede ski’s onder de voeten en zonder spandex. Het hoogtepunt van de week is het Nederlands Kampioenschap Freeride wat officieel erkend is door de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV), nationaal orgaan voor off-piste sport. Eén van Nederlands beste freeriders, Paul de Groot, is de grote winnaar binnen de categorie ‘ski-heren’ van afgelopen twee edities. De Groot liep in het voorseizoen een heupbreuk op, waardoor hij dit jaar mogelijk zijn titel niet kan verdedigen. De competitie is aankomende editie daarmee onvoorspelbaarder en spannender.

 

 

Safety first

Freeriden, of anders gezegd off-piste rijden, wint de afgelopen jaren enorm in populariteit onder skiërs en snowboarders uit Nederland. De Dutch Freeride Week ziet voor zichzelf een rol weggelegd om freeriders voor te lichten over veiligheid. Met een grote ‘Safety Seminar’ op de eerste zondag van het evenement, beoogt de organisatie een stukje bewustwording over te dragen aan de freeriders. Ook de andere activiteiten, zoals de Freetour Trophy, de clinics met gidsen en het Nederlands Kampioenschap Freeriden, zijn hier volledig op gericht. Met steun van grote partners als Peak Performance, de NKBV en Tignes zelf, hoopt de organisatie bij te kunnen dragen aan een veilige beoefening van de sport.

Comments are closed.