Corona in Queens in de Spotlight

NYC & Company, het officiële marketing- en toerismebureau voor New York City, zet deze maand de Neighborhood x Neighborhood spotlight op Corona in Queens. Gelegen langs metrolijn 7, die deze maand is uitgebreid naar de westkant van Manhattan, maakt Corona een perfecte en goed bereikbare buurt om te bezoeken. NYC & Company heeft een korte documentaire gemaakt, hierin vertellen locals precies wat je absoluut niet mag missen tijdens een bezoek aan deze buurt.

Flushing Meadows park in NYC

Flushing Meadows park in NYC

Een bezoek aan Corona betekent een bezoek aan één van de meest gevarieerde buurten van de stad New York. We delen de beste restaurants en attracties die erg geliefd zijn bij de locals,” aldus Marty Markowitz, NYC & Company’s vice president van Borough Promotion and Engagement. “Bezoekers hebben de keuze uit fantastische restaurants, diverse culturele uitjes en grote evenementen, zoals de US open, die hier worden georganiseerd.

 

ZIE OOK: Geniet van muziek in NYC

 

Beleef Corona als een local

Kunst en cultuur: Het 11 hectare grote Queens Zoo is het huis van de poema’s, papagaaien, beren, bizons, zeeleeuwen en nog veel meer dieren. Enkele meters van de Queens Zoo, vind je de New York Hall of Science. Dit wetenschaps- en technologiecentrum is leuk voor jong en oud door de innovatieve en interactieve tentoonstellingen. In Flushing Meadows Corona Park, is het Queens Theatre waar je kunt genieten van een hele reeks aan theater- en dansvoorstellingen, concerten en andere culturele programma’s. Het Louis Armstrong House Museum is de plek waar de jazzlegende en zijn vrouw bijna 30 jaar hebben gewoond en is een eerbetoon aan zijn publieke prestaties en bijdrages aan de wereld van de jazz.

 

 

Dineren: Leo’s Latticini is een 80 jaar oud restaurant en staat bekend om de vriendelijke eigenaren, de overheerlijke broodjes, verse pasta’s en zelfgemaakte mozzarella. Het levendige Tortilleria Nixtamal geeft een boost aan de Mexicaanse keuken met tortilla’s die elke dag vers worden bereid. Voor de bezoekers die liever de authentieke Cubaanse keuken willen proberen, is Rincon Criollo de perfecte plek. Een bezoek aan Corona is niet compleet zonder een toetje te hebben geproefd bij het Colombiaanse El Hornero Bakery of de Lemon Ice King of Corona. Hier vind je 40 verschillende soorten Italiaans ijs gemaakt van vers fruit.
Recreatie: Eén van de grootste parken in New York, Flushing Meadows Corona Park, was het toneel van de World’s Fairs in 1939 en 1964. The Queens Botanical Garden, aan de oostkant van het park, is de locale favoriet met de 39 hectare aan bossen, moerassen, weilanden en tuinen.

Comments are closed.