Vernieuwde fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg uit

Het Routepunt VVV Zuid-Limburg heeft een compleet vernieuwde fietskaart van het knooppuntensysteem uitgegeven. De nieuwe kaart beschikt over; een up to date fietsroute-netwerk met coördinaten voor GPS systemen, nieuw aangelegde knooppunten rondom de Sportzone in Sittard-Geleen en over nieuwe knooppunten in Duitsland en België. Ook ontbreken horeca informatie – via Fietsers Welkom – en WML-watertappunten niet op de kaart. Tevens is de informatie over dagattracties en fietspontjes over de Maas sterk uitgebreid. De fietsknooppunten in Zuid-Limburg worden continue gevolgd door het Routepunt VVV Zuid-Limburg. Dit om de veiligheid en aantrekkelijkheid van de routes voor het groeiende aantal recreatieve fietsers in het Zuid-Limburgse netwerk te waarborgen.

Fietsen via de veerpontjes in Zuid-Limburg

Fietsen via de veerpontjes in Zuid-Limburg

Vernieuwingen

Om nog beter in te spelen op de behoeften van de hedendaagse recreatieve fietser, heeft VVV Zuid-Limburg de Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg verder geoptimaliseerd. Deze nieuwe fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg bestrijkt het gebied vanaf Echt-Susteren tot en met Vaals en Eijsden. De kaart heeft nu een topografische ondergrond (schaal 1: 50.000) waarop de X- en Y-coördinaten (voor GPS systemen) van alle Zuid-Limburgse fietsknooppunten zijn opgenomen. Bovendien zijn op de kaart ook de Duitse en Belgische knooppunten in het grensgebied weergegeven zodat de fietser vanuit Zuid-Limburg een grensoverschrijdende fietstocht kan maken. Uiteraard ontbreken ook de informatie omtrent de horeca (via de nationale instantie Fietsers Welkom) en de watertappunten (van Water Maatschappij Limburg) niet op de kaart. Ook zijn er gegevens van meer dan 70 grotere attracties en fietspontjes over de Maas op de kaart te vinden. Naast de vele fietsroutes die fietsers aan de hand van de knooppunten kunnen uitstippelen, staat ook de 250 kilometer lange euregionale ‘Groenmetropool’ fietsroute op de kaart uitgetekend. Het gebied van de Groenmetropool strekt zich uit van Beringen (België) via Zuid-Limburg tot aan Düren (Duitsland).

 

ZIE OOK: ‘Wandelen en fietsen’ in Zuid-Limburg

 

Routepunt VVV Zuid-Limburg

Het onderhoud van de knooppunten ligt al jaren bij het Routepunt VVV Zuid-Limburg, een zelfstandig opererende afdeling binnen VVV Zuid-Limburg. Wekelijks zijn er verschillende vrijwilligers voor het Routepunt VVV Zuid-Limburg op pad, om controles uit te voeren en om de knooppunten in te meten in een digitaal routesysteem. Mede dankzij het fietsknooppuntennetwerk is het recreatieve fietsen de laatste jaren flink gegroeid. In Zuid-Limburg is dit netwerk, dat in twee rijrichtingen te fietsen is, inmiddels ruim 800 kilometer lang. Zodoende kan de regio met haar afwisselende landschap, natuur, dorpen en steden dus optimaal fietsend ontdekt worden. De nieuwe fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg is daarvoor een complete ondersteuning.

 

 

Interesse?

Vanaf heden is de vernieuwde Fietsknooppuntenkaart Zuid-Limburg voor slechts € 5,95 verkrijgbaar bij alle vestigingen van VVV Zuid-Limburg. Voor de bezoekadressen van de VVV-vestigingen zie: www.vvvzuidlimburg.nl/vestigingen. Uiteraard is de fietskaart ook te koop in de webshop van VVV Zuid-Limburg: www.limburgwinkel.nl.

Comments are closed.