Goed voorbereid op vakantie

Een autovakantie is ideaal als je alles zelf in de hand wil hebben en wil regelen. Je bepaalt zelf waar je stopt, waar je overnacht en wat je wil zien. Met een autovakantie staat veiligheid natuurlijk voorop. In dit artikel een aantal tips om goed voorbereid op vakantie te gaan. Wij wensen je alvast een goede reis!

Met de auto op vakantie

Met de auto op vakantie

Wat gaat er mee in de auto

Het kan voorkomen dat je pech krijgt onderweg, hoe goed je voorbereiding ook is. De hulpdiensten komen altijd zo snel mogelijk, maar dit kan soms even duren. Dan is het makkelijk om een pakket voor noodgevallen samen te stellen en in je auto te leggen met de volgende attributen:

– Veiligheidsvestjes
– Gevarendriehoek
– Reserve lampjes
– EHBO koffer
– Startkabels
– Zaklamp
– Paraplu
– Dekens

 

ZIE OOK: Op reis? – Tips voor een zorgeloze voorbereiding

 

De groene kaart

De groene kaart is het internationale bewijs dat je auto verzekerd is en hoewel het niet verplicht is, is het verstandig deze in je auto te leggen. Op de kaart staat onder meer in welke landen je verzekerd bent, welk kenteken verzekerd is, voor welke periode je verzekerd bent en praktische informatie over hulpverlening. Meenemen dus!

 

 

Noodzakelijke uitrusting voor onderweg

Eerder in dit artikel schreven we over wat handig is om bij je te hebben in geval van nood. Maar er zijn ook een aantal regels over verplichte attributen. Deze regels verschillen per land, in het ene land is de brandblusser verplicht, in de ander de EHBO doos. Hieronder een handig overzicht van wat verplicht is voor auto’s met een Nederlands kenteken in Europese populaire vakantielanden.

meenemen-in-de-auto

Voordat je vertrekt

Het ligt misschien voor de hand, maar het moet niet onderschat worden: de autocheck.

– Kijk de olie na en vul bij indien nodig
– Ditzelfde geldt voor de koelvloeistof
– Is het reservewiel in orde?
– Is de bandenspanning op orde?
– Werkt de verlichting goed?

Bron: UnitedConsumers

Comments are closed.