De populairste bestemmingen en de grootste stijgers van 2015

De zomervakantie van 2015 is voorbij. Vacansoleil, Europees marktleider in luxe kampeervakanties, kijkt terug op een geslaagd zomerseizoen. De belangrijkste conclusies: Frankrijk is opnieuw het populairste land, Spanje en Kroatië plussen fors, Nederlandse campings zijn in trek en luxe safaritenten scoren goed.

Vacansoleil

Vacansoleil

Frankrijk opnieuw populairste kampeerland

In de zomer van 2015 koos Nederland massaal voor de zon. De top 5 met de populairste kampeerbestemmingen vertoont weinig verrassingen. Frankrijk blijft het grootste campingland van Europa. Italië bezet net als vorig jaar de tweede plaats en Spanje, Kroatië en Nederland maken de top 5 compleet.

 

ZIE OOK: Uitstekend voorseizoen voor toerisme in Kroatië

 

Opvallende stijgers

Spanje was één van de grootste stijgers van dit seizoen. Ook Kroatië maakt snel naam als echte kampeerbestemming. In de regio Dalmatië begroette Vacansoleil deze zomer zelfs bijna een kwart meer vakantiegangers dan vorig jaar. Ook fly-drive bestemming Portugal vertoont een flinke plus. De dichtbij bestemmingen Duitsland, Denemarken en Luxemburg behoren eveneens tot de stijgers. Op vakantie gaan in eigen land wordt ook steeds populairder. “Deze zomer ontvingen onze Nederlandse campings 13% meer gasten dan vorig jaar” aldus Marcel Cooijmans, salesmanager van Vacansoleil.

 

 

Belangstelling voor safaritenten

In 2015 introduceerde Vacansoleil een nieuw product: de Serengeti safaritent, een stijlvolle kampeeraccommodatie met luxe faciliteiten zoals een moessondouche en airco. De Serengeti ging deze zomer succesvol in première op een camping in Italië. Cooijmans: “Alle tenten waren continue bezet. Glamping is in trek en we breiden ons Serengeti-aanbod voor komend jaar uit met vijf bestemmingen.”

Jonge gezinnen en citytrippers kiezen voor naseizoen

Het naseizoen is inmiddels in volle gang. Deze periode is vooral in trek bij jonge gezinnen die niet gebonden zijn aan de schoolvakanties. Ook de campings dichtbij grote steden zijn populair. Cooijmans: “Veel kampeerders benutten de camping als uitvalbasis voor een citytrip. Zij kiezen voor sightseeing én de rust en vrijheid van de camping in één vakantie.

Comments are closed.