Ga met jouw favoriete reisgenoot een maand lang overwinteren in winters Lapland!

Toe aan een echte winter in een compleet andere wereld? Voigt Travel, dé reisorganisatie voor bijzondere belevenissen, organiseert een unieke wedstrijd. Ga met jouw favoriete reisgenoot een maand lang overwinteren in Salla nabij de Russische grens en beleef de pure wildernis van winters Lapland.
lapland-rendier

Het enige wat er van je wordt gevraagd is om de rendierhouders te helpen en het noorderlicht te observeren. Interesse? Meld je dan nu aan op www.overwintereninlapland.com en upload jouw motivatievideo. Misschien vlieg jij begin januari 2016 naar Fins Lapland!

Overwinteren in Lapland

Overwinteren in Lapland

Salla

Boven de Poolcirkel en nabij de Russische grens ligt in een wonderlijke, witte wereld het dorpje Salla. Dit is Fins Lapland op en top! Hier, in ‘the middle of nowhere’, start je het nieuwe jaar om een maand lang de rendierhouders te helpen met het voederen van de rendieren en… als het éénmaal donker is, het noorderlicht te observeren. De cabin beschikt over een sauna en is voorzien van WiFi. Daarbij ligt er al een voorraadje haardhout en een set langlaufski’s voor je klaar. Upi, een professionele outdoorgids in Salla, zal de overwinteraar met de beste motivatie selecteren.

 

ZIE OOK: Een varend vakantiehuis in Finland

 

Durf jij de uitdaging aan?

Heb jij het in je om, samen met de rendierhouders, de cowboys van het Poolgebied, een stukje wildernis van 200 hectare te ontdekken? Zo groot is het rendierpark in Salla namelijk. Eén groot winderwonderland waarin jij dagelijks bezig bent met de rendieren. Overweldigend is dat witte landschap met heuvels, rotspartijen en bevroren meren. Overweldigend is ook de rust. En overweldigend is de kou, die tot op het bot gaat. Maar tegen die temperaturen, die tot onder de twintig graden onder nul kunnen komen, kun je je kleden.

 

 

Magische ervaring

Wie het noorderlicht heeft gezien, zal het beamen. Het is een schitterend schouwspel waarbij allerlei dansende, lange slierten van groen licht (soms zelfs geel of rood) de donkere hemel magisch verlichten. Aan jou de taak om het noorderlicht te observeren. Maak dagelijks een verslag/blog op social media en vlog wekelijks over je belevenissen. Deel je ervaringen in het rendierpark en het magische noorderlicht met de hele wereld op www.overwintereninlapland.com. Want één ding is zeker: de nachtelijke hemel van winters Lapland gaat jou op een unieke lichtshow trakteren.

SONY DSC

Comments are closed.