Prinsheerlijk overnachten in Navarra

Hoewel traditioneel kamperen absoluut zijn charme heeft, bestaan er tegenwoordig ontzettend veel leuke en hippe manieren van overnachten. Van een glazen iglo tot een compleet uitgeruste Afrikaanse safaritent: het kan allemaal! In de Spaanse regio Navarra, die bekend staat om de overweldigend mooie natuur, de rijke cultuur en verrukkelijke gastronomie, vind je tal van fantastische plekken om te overnachten. Overwin bijvoorbeeld je hoogtevrees en breng de nacht door in de top van de bomen, ben één met de natuur in de grotten van Bardenas Reales of logeer op het platteland.

 Landschap van de Middenzone in Navarra

Landschap van de Middenzone in Navarra

Casa Cueva Bardenas

Dit fantastische grottencomplex ligt in de zone La Ribera, bij de ingang van het Parque Natural Bardenas Reales. Dit park met een semi-woenstijnachtig landschap van 42.500 hectare groot is door Unesco uitgeroepen tot biosfeerreservaat. Het complex bestaat uit 8 grotten met 4 of 8 slaapplekken. Wees echter niet bang dat je ook ervaart hoe hard de grond van een grot slaapt; primitief zijn de grotten namelijk absoluut niet. Ontdek het prachtige Bardenas Reales te voet, te fiets, te paard of met een auto en neem een duik in het nabijgelegen zwembad.

 

ZIE OOK: Vijf redenen voor een bezoek aan Pamplona

 

Basoa Suites – A suite at the top of a tree

Op 30 minuten rijden van Pamplona ligt het bos van Amati in Lizaso. Dit eikenbos is een kleine ecologische schat en in de toppen van de bomen vind je wel een heel bijzondere plaats om te overnachten: 4 luxe boomhutten. De tweepersoons suites hebben elk een balkon en verwarming voor de koudere nachten. Het ontbijt wordt bij je boomhut afgeleverd in een mandje, dat je met een touw omhoog haalt. Zowel het ontbijt als diner worden bereid met verse lokale producten. Een ontzettend romantische overnachtingsmogelijkheid.

Hotel Señorio de Ursua

De regio Navarra is een echte pionier in het plattelandstoerisme: je vindt er meer dan 600 pensions en hotels op het platteland. Logeren op het platteland betekent dat je direct in contact staat met de lokale bevolking en hun tradities en gewoonten. In het noorden van Navarra vind je een 17e eeuwse boerderij, die omgetoverd is tot een fantastische accommodatie. Hotel Señorio de Ursua heeft 19 stijlvol ingerichte kamers, waar je direct een landelijk gevoel bij krijgt. Zomers begint je dag met een ontbijtje in de tuin, in koudere tijden lees je een boek naast de openhaard. Na een dag de prachtig groene omgeving te hebben verkend, kom je helemaal tot rust in de Spa met stoomcabines, een sauna en jacuzzi.

 Hotel Señorio de Ursua

Hotel Señorio de Ursua

 

 

Comments are closed.