Navarra

Op nog geen 1400 kilometer van Amsterdam, ligt de Spaanse regio Navarra. Dit voormalige koninkrijk is nu een autonome gemeenschap, waarbij de overblijfselen uit de rijke Middeleeuwse geschiedenis overal te zien zijn. De regio grenst in het noorden aan Frankrijk, in het zuiden aan de provincies La Rioja en Zaragoza, in het oosten aan de Aragonese provincies Huesca en Zaragoza en in het westen aan de Baskische provincies Guipuzcoa en Alava.

Navarra beslaat een grondgebied van ruim 10.000 km2 en bestaat uit vier zones: De Pyreneeën, de Cuenca de Pamplona, de Middenzone en de Ribera. De bevolking telt ongeveer 600.000 inwoners, waarvan de meeste mensen in de hoofdstad Pamplona wonen. Grote gebieden in Navarra zijn daarom rustig en dunbevolkt. Blijf op de hoogte van Navarra met onze inspirerende nieuwsbrief vol Navarra tips!

Folder aanvragen

Vraag een folder aan over Navarra in Spanje

Vogelspotten

Navarra is een paradijs voor trekvogels. Er zijn dan ook meer dan 330 vogelsoorten in de regio te vinden. Navarra is dan ook een zeer geschikte bestemming voor de fanatieke vogelspotter. Tijdens een bezoek aan bioreservaat Bardenas Reales, de noordelijkst gelegen woestijn, spot je onder andere verschillende soorten gieren en uilen. Ook in de kloven van Arbayun en Lumbier leven bijzondere vogels. Een verrekijker mag dan ook niet in je koffer ontbreken wanneer je door Navarra reist.

Overnachten

Overnachten in Navarra is gegarandeerd een goede prijs/kwaliteitverhouding, een uitgebreide keuze, een prachtige omgeving en een goede nachtrust. Kies uit hotels, vakantiehuizen en pensions of overnacht op het platteland waar je wakker wordt met het geluid van fluitende vogels. Ook op het gebied van accommodatie heeft Navarra voor ieder wat wils.

 

 

 

Bekijk de Verkeersbureaus en VVV in Navarra