Rondtoeren in Amerika met iconische aluminium Airstream trailer

Mocht er een Nederlander zijn die hem nog niet kende, dan heeft het programma ‘All You Need is Love’ hem wel onsterfelijk gemaakt. De markante ronde zilverkleurige aluminium vintage trailer die onder de naam Airstream al sinds de 30-er jaren furore maakt in Amerika. Is een camperreis in Amerika al vaak een droom voor menig vakantieganger, rondtoeren met zo’n stoere hippe trailer zal voor velen de ultieme road trip zijn. Deze droom kan nu gerealiseerd worden via campervakantie-reisorganisatie Travelhome, die deze Amerikaanse icoon in haar aanbod heeft opgenomen. Er is keuze uit twee typen: de 23’FB International is geschikt voor vier personen, de 28’FB International is ruim 8½ meter lang en biedt plaats aan 6 personen. Ophaallocaties zijn Las Vegas, Los Angeles en Bozeman in de staat Montana. Het is mogelijk om de Airstream in een andere locatie in te leveren dan die waar hij werd opgehaald. In de huurprijs inbegrepen is een GMC Yukon Denali pick up auto.

Met de Airstream door Amerika

Met de Airstream door Amerika

West-Amerika favoriet

Campervakantiebestemming bij uitstek is de westkust van Amerika, met steden als Las Vegas, Los Angeles en San Francisco. In deze driehoek bevinden zich Amerika’s mooiste natuurparken waaronder de Grand Canyon, Yosemite, Bryce Canyon, Zion, Arches, Rocky Mountain National Park en Sequoia National Park. De ophaallokaties voor de Airstream trailers zijn ideaal gelegen om dit deel van Amerika te verkennen. De combinatie trekauto en trailer heeft een relatief voordeel: in tegenstelling tot een camper, kun je je huis op wielen gewoon op de camping laten staan en de omgeving verkennen in de pick up. Huurperiode van de Airstream is ieder jaar tussen begin april en eind oktober.

 

ZIE OOK: Een road trip door Californië

 

Luxe interieur

Beide type trailers zijn luxueus ingericht met onder andere een douche, magnetron, radio, cd speler, koelkast, airco, tv, dvd en iPod. Zowel Los Angeles als Las Vegas zijn vanaf de luchthavens Amsterdam, Brussel of Düsseldorf bereikbaar, Bozeman beschikt over een eigen kleine luchthaven.

 

 

De uitvinder

Pionier achter de bouw van de Airstream was de Amerikaan Wally Byam. Hij werkte als copywriter en begon later zijn eigen reclameburo waar hij onder meer een blad maakte voor doe-het-zelvers. Hij plaatste een aangekocht artikel over het bouwen van een trailer maar kreeg daar veel negatieve reacties op van lezers. Dat moet beter kunnen dacht hij en begon zelf een trailer te bouwen. Dit prototype was de aanloop naar de oprichting van Airstream in 1931.

Comments are closed.