Een road trip door Californië

Deel één over onze roadtrip door Californië is online! Een paar jaar geleden hebben we de Highway 1 al een keer gereden, maar dan van Los Angeles naar San Francisco, waar we prachtige herinneringen aan hebben. Ze zeggen altijd dat je de route het beste naar het zuiden kunt rijden, omdat je dan een onbelemmerd uitzicht hebt op de mooie Oceaan, de kust, rotsen en planten. En zo nu en dan zeeleeuwen!

Een road trip door California

We vlogen van Amsterdam naar San Francisco, waar we onze huurauto oppikten en naar Oakland reden, de locatie van ons eerste verblijf. Oakland is een goed alternatief voor San Francisco, aangezien het moeilijk kan zijn om een leuke, betaalbare accommodatie te vinden in de stad die sinds een paar jaar tot de duurste steden in de Verenigde Staten gerekend kan worden. Vanuit Oakland is San Francisco makkelijk bereikbaar met de BART, de plaatselijke metro, en in zo’n twintig minuten sta je hartje downtown.

Dit keer verbleven we drie volle dagen in de Bay Area, en dit is onze top 10:

  • 1 Muir Woods (en Equator coffee onderweg in Mill Valley).
  • 2 The Mill, vlak bij het bekende Alamo Square. De toast met amandelboter en honing móet je proeven! (check ook de hashtag #hipstertoast op Instagram).
  • 3 Jewish Delicatessen Wise and sons in The Mission. Challah French Toast, mmm!
  • 4 General Store in Outer Sunset. Denk aan Bohemian chic, natuurlijke beauty cosmetica, en vergeet de prachtige tuin met cactus-kas niet!
  • 5 The Scarlet Sage Herb Co in The Mission. Honderden potjes en flesjes met kruiden, mineralen, tarot kaarten en boeken. Alsof je 100 jaar terug in de tijd stapt, geweldig!
  • 6 Little Paper Planes. Prachtige collectie van jonge kunstenaars en designers. The Mission is een fantastische buurt voor meer originele shops, bars en restaurants.
  • 7 Blue Bottle Coffee & Heath Ceramics in The Mission.
  • 8 Four Barrel Coffee. De ‘slow brew bar’ in de vestiging in The Mission is erg goed
  • 9 Sightglass Coffee in SoMa. Erg mooie inrichting!
  • 10 Outer Sunset. Leuke, relaxte buurt, dichtbij de kust. Vergeet 3 Fish Studios niet voor leuke betaalbare kunst en prints, en Hollow Coffee.

Bekijk de fotoserie

Zoals je je wel kunt voorstellen; 3 dagen zijn natuurlijk veel te kort voor deze leuke stad. In onze volgende blogpost over Californië vervolgen we onze route langs de prachtige Pacific Coast, ‘stay tuned’…

Andres & Joyce

On a hazy morning photography | visual storytelling


Een road trip door California

 Een road trip door California


Een road trip door California

Een road trip door California

Een road trip door California

Een road trip door California

Een road trip door California

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *