Zóveel lekkers in Zuid-Limburg!

Dat Zuid-Limburgers Bourgondiërs en lekkerbekken zijn, weet de inwoner maar al te goed. En dat de Zuid-Limburgse streekproducten niet ophouden bij vlaai, zuurvlees en asperges, weet men ook. Maar waar al dat lekkers te vinden is en of de gast dit ook weet? VVV Zuid-Limburg presenteert het vanaf nu allemaal op de website, in speciale nieuwsbrieven, via de social media, via de aangesloten accommodaties en in de VVV Limburg Winkels tijdens de culinaire campagne.

Zóveel lekkers in Limburg

Zóveel lekkers in Limburg

Tijdens de campagne worden de streekproducten in vijf thema’s onder verdeeld. Iedere twee weken staat een thema in de spotlight. In die periode worden binnen het thema alle culinaire mogelijkheden op de website www.vvvzuidlimburg.nl vermeld. Denk daarbij aan rondleidingen en excursies, een wandeling met een hapje en een drankje, horeca-gelegenheden waar specialiteiten te proeven zijn, unieke boerderijwinkels waar de lekkernijen te koop zijn en een overzicht van culinaire evenementen.

 

ZIE OOK: Limburg heeft het beste toeristische imago

 

De vijf thema’s

De culinaire campagne ‘Zóveel lekkers in Zuid-Limburg’ begint met het thema Bier. September is immers de maand van de hopoogst waarna hiervan de lekkerste bieren worden gemaakt. Bezoek een brouwerij en bekijk het proces, ontdek tijdens een wandeling de verschillende biercafé’s en probeer een van de speciaalbieren, en proef gerechten waarin het Zuid-Limburgse bier verwerkt is. Daarnaast vinden er leuke evenementen plaats waarbij het Zuid-Limburgse bier centraal staat. Al deze informatie is allemaal terug te vinden op de themapagina www.vvvzuidlimburg.nl.

 

 

De andere vier thema’s die de lekkerste periode van het jaar vullen zijn:

  • Wijn uit Zuid-Limburg: van plukken tot proeven
  • Vers vlees en vis, bewust brood en kwaliteitskaas: hoe vers wil je het hebben?
  • Groente, fruit & kruid: van het land op het bord
  • Zó wild van wild.

Alle culinaire bedrijven, aangesloten bij VVV Zuid-Limburg kunnen hun specialiteiten onder de vijf thema’s etaleren, zodat de gast kan kennismaken met verschillende smaken, plekken om te proeven en met producenten, die dagelijks met veel passie bezig zijn.

Comments are closed.