Voorkom een hoge telefoonrekening op vakantie

We kunnen tegenwoordig niet meer zonder: de mobiele telefoon. Ook als we op vakantie gaan, nemen we onze digitale vriend graag mee. Maar let op, er ligt gevaar op de loer! Een smartphone kan in het buitenland voor een torenhoge telefoonrekening zorgen. Het volgende artikel helpt je om dit euvel te voorkomen.

Modern mobile smart phone and  euro banknotes

Modern mobile smart phone and euro banknotes

Telefoongebruik in het buitenland


De kosten voor het bellen en sms’en in het buitenland kunnen nogal wat verschillen per provider. Dit geldt ook voor het gebruik van internet. Dus als je kosten wilt besparen, beperk je dit tot een minimum, Onthoud ook goed dat jij moet betalen als jij gebeld wordt. Jij betaalt namelijk alle kosten vanaf de grens van Nederland tot aan jouw adres op vakantie. Als je WiFi tot je beschikking hebt, bel dan via Skype. Dit is gratis en het leuke hiervan is dat je elkaar nog kunt zien ook.

 

ZIE OOK: Tips voor een zorgeloze vakantie

 

Een sms ontvangen in het buitenland kost niks, het versturen ervan wel. De kosten hiervan zijn net als bellen en internetten afhankelijk van de provider. Tip: gebruik WhatsApp of Facebook Messenger als je WiFi hebt. Een goed alternatief voor de dure sms’jes!

Voordeelbundels op vakantie

Als je het thuisfront graag wil voorzien van de laatste vakantiekiekjes en zo nu en dan een whatsappje wilt sturen, biedt een voordeelbundel uitkomst. Met voordeelbundels kun je voordelig bellen, sms’en en internetten in het buitenland. Je kunt ze afsluiten voordat je vertrekt en weer opzeggen bij thuiskomst. Let er wel op dat de voordeelbundel geldig is in het land waar je op vakantie gaat. En vergeet niet het limiet van de bundel in te houden!

Dataroming en WiFi

Waarschijnlijk ben je gewend dat je in Nederland overal gebruik kan maken van mobiel internet via het 3G of 4G netwerk van je smartphone. In het buitenland kun je ook gebruik maken van mobiel internet (dataroaming) maar dit is ontzettend duur. Dit komt doordat in het buitenland een buitenlandse provider alle diensten overneemt. Deze provider rekent de kosten die hiervoor worden gemaakt door aan jouw Nederlandse provider. En deze kosten zie jij terug op jouw telefoonrekening.

 

 

Door dataroaming uit te zetten voordat je op vakantie gaat, voorkom je een hoge telefoonrekening. Als je toch gebruik wilt maken van internet, kun je het beste WiFi gebruiken. Dit is voortaan op veel vakantiebestemmingen aanwezig. Of kijk eens of je een gratis WiFi spot kunt vinden als je op een terrasje zit of in een restaurant.

Comments are closed.