Tattoo weekend in het Zuiderzeemuseum

Op zaterdag 12 en zondag 13 september vindt in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen het Tattoo weekend plaats ter ere van het 60-jarig bestaan van Tattoo Peter. In het buitenmuseum is in het kader van het jaarthema Reis je rijk een deel van de oude Amsterdamse shop van Tattoo Peter nagebouwd. Tijdens dit weekend vinden er tussen 12.00 en 17.00 uur verschillende extra activiteiten plaats. Zo wordt er live getatoeëerd, zijn er sterke zeemans- en tatoeageverhalen te beluisteren en kunnen kinderen een uitwisbare tatoeage laten zetten. Deze tatoeages worden gemaakt met speciale stift en iedere tatoeage vertelt een mooi en eigen verhaal.

Tattoo Peter Amsterdam

Tattoo Peter Amsterdam

Naast de tatoeageactiviteiten vinden er op zaterdag en zondag nog wisselende andere activiteiten plaats. Op zaterdag is Gerard Wessel aanwezig om (getatoeëerde) bezoekers te fotograferen. Wessel won de Nationale Portretprijs 2014, de belangrijkste prijs voor persfotografen in Nederland, met een foto van Katja Schuurman. Voor € 175,- p.p. (ter plekke afrekenen) maakt Wessel met een analoge camera in een half uur een uniek portret. Op zondag fotografeert Wessel klanten van Tattoo Peter, die voor een reünie samen zijn in het museum.

 

ZIE OOK: Zuiderzee tulp gedoopt door Chris Zegers

 

Tattoo Peter

In Amsterdam vind je de oudste tattoo shop van Nederland, Tattoo Peter. Sinds 1955 zetten zij kwaliteit tattoos in vele soorten stijlen. De verschillende professionele artiesten hebben ieder een unieke stijl, waardoor liefhebbers al 60 jaar hun weg naar de shop weten te vinden.

 

 

Comments are closed.