Zuiderzee tulp gedoopt door Chris Zegers

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft zaterdag het buitenseizoen geopend met de doop van zijn eigen tulp. TV-persoonlijkheid en beroepsreiziger Chris Zegers verzorgde het officiële doopmoment van de Zuiderzee tulp bij de molen in het buitenmuseum. De tulp is in samenwerking met Keukenhof uitgekozen en door medewerkers van het bekende lentepark rondom de molen geplant. Met de doop van de Zuiderzee tulp werd het startsein voor het themajaar Reis je rijk gegeven.

Doop Zuiderzee door Chris Zeegers

Doop Zuiderzee door Chris Zeegers

Reischeque Corendon

Na afloop van de doop reikte model Sanny onder toeziend oog van alle aanwezige bezoekers een reischeque van Corendon ter waarde van €500,- uitaan de gelukkige winnaar Hubo Vermeulen. Chris Zegers gaf na de doop een lezing over zijn reiservaringen in museumrestaurant het Amsterdamse Huis

De prijswinnaars

De prijswinnaars

Reis je rijk

Dit jaar ontdekken bezoekers allerlei overzeese bestemmingen in het buitenmuseum. Ze reizen van Chicago, via Marken naar Havana en maken kennis met andere culturen. Bij binnenkomst ontvang je een paspoort waarmee je acht reisbestemmingen in het buitenmuseum kunt aandoen. Als je alle stempels verzamelt, verdien je een leuk souvenir. Reis je rijk is tot en met 25 oktober te bezoeken.

 

ZIE OOK: Paasplezier voor families in Zuiderzeemuseum

 

Alle reisbestemmingen zijn direct verbonden met het Zuiderzeegebied. Honderd jaar geleden bezochten nieuwsgierige reizigers al plaatsen rond de Zuiderzee, omdat deze ‘vreemd en kleurrijk’ waren. De bewoners van die regio trokken op hun beurt de wereld in, voor handel en emigratie.

 

 

Zo stichtten Nederlandse emigranten bijvoorbeeld in 1870 Orange City in Iowa. Ze beschouwden Amerika als het beloofde land. Behalve hun eigen taal en cultuur brachten ze niet veel mee en langzamerhand versmolten de Nederlandse en Amerikaanse cultuur.

Comments are closed.