TOP 10 herfstuitstapjes voor het hele gezin in Nedersaksen

Over de grens in Nedersaksen valt er veel te ontdekken. Het landschap van Nedersaksen is verrassend veelzijdig, van de vlakke Noordzeekust tot het middelgebergte Harz in het zuiden. En de recreatiemogelijkheden zijn al even talrijk: als dierenonderzoeker in Erlebnis-Zoo Hannover, als wetenschapper in phæno, grote pret in recreatieparken en nog veel meer! Lees hier de tien beste tips voor spannende uitstapjes en belevenisvolle dagen in Nedersaksen.

De Erlebniszoo in Hannover

De Erlebniszoo in Hannover

Hoogtepunten in Nedersaksen

Erlebnis-Zoo Hannover behoort tot de leukste dierenparken van Europa. Er leven meer dan 2000 dieren, onder andere in de unieke themawerelden ‘Gorillaberg’, ‘Jungleparadijs’, ‘Yukon Bay’, ‘Meyers Hof’ en ‘Sambesi’. De Erlebnis-Zoo viert in 2015 zijn 150-jarige bestaan met allerlei bijzondere activiteiten.

In het 240.000 m2 grote Weltvogelpark Walsrode leren bezoekers vogels van alle continenten en klimaatzones kennen. De meer dan 4.500 vogels in grote volières, toegankelijke hallen en grote buitenverblijven die volledig op de natuurlijke omgeving zijn afgestemd, maken het vogelpark uniek in de wereld. De vliegshow is een onvergetelijke belevenis. Bezoekers houden hun adem in als de condors hun indrukwekkende vleugelspanwijdte presenteren, de secretarisvogel slangen vangt en er meer dan 70 vogels boven hun hoofden vliegen.

 

ZIE OOK: Nedersaksen is op zoek naar testgezinnen

 

Alles ondersteboven

In de buurt van het Weltvogelpark in Bispingen ligt de volgende attractie: DAS VERRÜCKTE HAUS zet alles op zijn kop. Een complete gezinswoning is 180 graden gedraaid en de hele inrichting met stoelen, tafels, wc, lampen en kasten, hangt ondersteboven aan het ‘plafond’. Bezoekers kunnen deze bijzondere attractie op twee verdiepingen met in totaal tien ruimtes bekijken. Gegarandeerde pret voor groot en klein!

Speelplezier in het recreatiepark

Heide-Park Soltau op de Lüneburger Heide biedt onbegrensde mogelijkheden voor alle leeftijden. Het park biedt meer dan 50 attracties en afwisselende shows. Voor ieder wat wils dus! Duizelingwekkend snelle achtbanen voor echte durfallen, de grootste pret in de waterattracties en leuke ritten in de draaimolens zorgen voor onvergetelijke momenten.

Midden in Emsland vind je een heel bijzondere plek: het historische waterkasteel Dankern uit 1680. Het ligt in het hart van een voormalig avontuur- en vakantieparadijs van 200 hectare. Dankzij de meer dan 200 spel-, recreatie- en sportmogelijkheden zul je je geen moment vervelen. De vakantiewoningen ter plekke zorgen voor een ontspannen verblijf.

Het vakantiecentrum in Dankern

Het vakantiecentrum in Dankern

 

 

Natuur en techniek

In de nieuwe beleveniswerelden in het bezoekerscentrum van MEYER WERFT in Papenburg (Emsland) liggen de kruisvaartschepen binnen handbereik en krijg je een eenmalig inkijkje in de bouwdokhal en innovatieve schepenbouw. De schepen in aanbouw van Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean International, video’s, op ware grootte nagemaakte museumstukken en originele scheepshutten garanderen een fascinerend kijkje in de wereld van de luxeschepen. Half september kunnen bezoekers live meemaken hoe zo’n oceaanreus te water gelaten wordt.

Beleven, je verbazen en begrijpen – phæno in Braunschweig is een fascinerende plek, waar de wetenschap en zelf dingen uitproberen samenkomen. Omgeven door spectaculaire architectuur kun je op een actieterrein van 9000 vierkante meter interessante fenomenen van de natuurwetenschap en techniek ontdekken. Dingen aanraken en uitproberen is hier niet alleen toegestaan, maar zelfs gewenst!

De geschiedenis ontdekken

Het werelderfgoed Rammelsberg in Goslar is zowel bovengronds (met talrijke musea) als ondergronds (met de bezoekersmijn) voor alle leeftijden een onvergetelijke belevenis. Extra leuk voor kinderen zijn de ondergrondse rondleidingen: te voet door 200 jaar oude mijngangen of met het mijnspoor door een wereld uit een ver verleden. Het handelsmerk van graafschap Bentheim is het machtige zandstenen kasteel. Een bezoek aan het kasteel en de alchemistenkeuken geeft een inkijkje in hoe het er in het laboratorium van de heksen aan toe ging. Tijdens de rondleiding met zaklampen wordt het een beetje griezelig.

Kindvriendelijk overnachten

Bedrijven waarvan het aanbod specifiek op gezinnen met kinderen gericht is en waar de kleine bezoekers centraal staan, worden met het keurmerk ‘KinderFerienLand Niedersachsen’ aangeduid. Een overzicht van deze kindvriendelijke bedrijven vind je op www.reiseland-niedersachsen.de/beherbergung.

Gratis vakantie

Wil je gratis ervaren wat Nedersaksen gezinnen te bieden heeft? Dat kan tijdens de herfstactie ‘Nederlanders testen Nedersaksen‘, waarbij je een gratis gezinsvakantie kunt winnen. Aanmelden kan via: www.vakantieland-nedersaksen.nl/testen

Comments are closed.