Nedersaksen is op zoek naar testgezinnen

Nedersaksen grenst direct aan ons land, is makkelijk bereikbaar en biedt een gevarieerde mix van Noordzeekust, heidevelden, middelgebergtes en gezellige vakwerkstadjes. Een groot aanbod aan kinderactiviteiten en veel ruimte maken Nedersaksen tot een aantrekkelijke vakantiebestemming voor gezinnen.
niedersachsen-test-vakantie-kinderen-spelen

Tijdens de actie ‘Nederlanders testen Nedersaksen’ nodigt Nedersaksen Nederlandse gezinnen uit om de accommodaties en activiteiten zelf te testen. Gezinnen kunnen zich voor een gratis vakantie opgeven via www.vakantieland-nedersaksen.nl/testen

Strandvakantie

Met de langste kust van Duitsland en de zeven Oost-Friese Waddeneilanden is Nedersaksen een ideale bestemming voor een ontspannen strandvakantie. Je zult je zeker niet vervelen. Wie niet graag op het strand speelt of in de Noordzee zwemt, kan met zijn gezin in Oost-Friesland deelnemen aan een traditionele theeceremonie of een fiets- en kanotocht maken met een overnachting in een tipitent met een kampvuur. Verder kan groot en klein met de ranger van het nationale park op Waddensafari gaan om de ‘kleine vijf’ van het werelderfgoed de Waddenzee persoonlijk te leren kennen.

 

 

Actieve vakantie

Nedersaksen is qua oppervlakte zelfs groter dan Nederland en kinderen en gezinnen zijn er graag geziene gasten. Er is ruimte genoeg om je uit te leven: op de boerderij, in het bos, aan het strand of in een avonturenpark. Het uitgebreide aanbod aan activiteiten voor kinderen (zoals een ontdekkingstocht op de fiets, een wandeling met de ranger, wilde dieren voeren in de dierentuin, zandkastelen bouwen op het strand of experimenteren in een museum) maakt van Nedersaksen een echt avonturenland.

 

ZIE OOK: Vernieuwde website de 9 steden Nedersaksen

 

Nergens in Duitsland liggen zoveel pretparken, dierentuinen en vakantieparken zo dicht bij elkaar als op de Lüneburger Heide. Maar ook in de rest van Nedersaksen is er volop actie te beleven. Denk bijvoorbeeld aan een adembenemende afdaling op een rodelbaan in de Harz, klimmen en abseilen in een klimbos of een ontdekkingstocht naar de voetstap van een dinosaurus. Nedersaksen is goed voor een heleboel spannende uitstapjes.
niedersachsen-test-vakantie-kinderen-veld

Gegarandeerd gezinsvriendelijk

Het in 2011 ingevoerde en kwaliteitskeurmerk ‘KinderFerienland Niedersachsen’ maakt het heel eenvoudig om kindvriendelijke hotels, vakantieparken en restaurants, pretparken, musea en dierentuinen te vinden. Het kwaliteitskeurmerk wordt alleen verleend aan bedrijven en instellingen die zich hoofdzakelijk richten op gezinnen met kinderen. Inmiddels hebben al 100 deelnemers het keurmerk in ontvangst genomen.
niedersachsen-test-vakantie-kinderen

Gratis testen

Nedersaksen wil Nederlandse gezinnen graag uitnodigen om Nedersaksen als bestemming voor gezinnen te komen testen. In de zomervakantie mogen twee gezinnen daarom gratis van een midweek in Oost-Friesland of het Oldenburger Münsterland / Emsland genieten om leuke gezinsactiviteiten te ondernemen en de gezinsvriendelijke accommodaties te testen. Gezinnen kunnen zich hiervoor opgeven via www.vakantieland-nedersaksen.nl/testen.

Comments are closed.