Stubai: Vier vakantiewensen in 1 vallei

Een beginner, een doorgewinterde skiër, een familie met kleine kinderen en een snowboarder die alleen maar wil springen. Die kiezen allemaal voor een andere wintersportlocatie, toch? Nee hoor, want in Stubai is er voor elke wintersportwens een piste, slope of fun park. Dit Oostenrijkse gletsjergebied is even sneeuwzeker als divers en dan maakt het niets uit of je gaat voor de blauwe piste of uitsluitend zwarte afdalingen doet. Van oktober tot juni vind je hier topkwaliteit sneeuw en perfect geprepareerde pistes. Ook daarbuiten is genoeg te beleven met sneeuwwandelingen, roddelbanen en ritjes op een pistenbully. In Stubai vind je vier – en misschien nog wel meer – vakantiewensen in één vallei.

De pistes van Stubai

De pistes van Stubai

Waar winterparadijs

Voor het eerst op de ski’s of maak je al jaren afdalingen? Je bent in Stubai hoe dan ook op je plek, want het enorme aanbod aan pistes heeft voor elk wat wils: van blauw tot zwart. Met het moderne liftsysteem – waaronder eentje met acht zitplaatsen en vloerverwarming – kom je ook nog eens overal en die mooie sneeuwdeken ligt er negen maanden per jaar. Een waar winterparadijs, dus. Echte waaghalzen gaan naar de Daunhill, de steilste piste van de gletsjer met een maximale helling van 60%. Het Schlick 2000 skicentrum in Fulpmes heeft brede pistes, ideaal voor skiërs van alle niveaus. En dan het Serlesbahnen resort, daar wordt deze winter een reservoir van 50.000 m3 in gebruik genomen. Een duurzame manier om de sneeuwkanonnen te voorzien van water en dat skiet natuurlijk nog lekkerder.

 

ZIE OOK: Het verborgen natuurschoon van Stubai

 

Onvergetelijk rodeltochtje

Voor families met kinderen is het BIG Family Ski Camp op de Stubai gletsjer de perfectie wintersportlocatie. Uiteraard kun je hier skiën en snowboarden, maar er staat meer op het programma. Een ritje of een pistenbully bijvoorbeeld, of een afdaling in de rodelbaan. Oudere kids vermaken zich in de Family Fun Slope en de Boardercross, de allerkleinsten kunnen samen spelen in de dagopvang. BIG Ron’s Kinderland in Schlick 2000 is ook een aanrader, met faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden én hun ouders.

 

 

Voor wie even klaar is met de ski’s zijn er talloze routes voor mooie winterwandelingen, ook voor met de kinderen. De berg van Neustift, de Elfer, is populair bij rodelaars en dat is logisch. Hier zijn de twee langste rodelbanen van de Stubai vallei te vinden: acht kilometer per stuk. Drie keer per week zijn ze ’s nachts sfeervol verlicht – leuk voor een onvergetelijk rodeltochtje met de kids!

Comments are closed.