Veilig op weg dankzij de vernieuwde Dash Cam’s van Garmin

Garmin® lanceert de nieuwe generatie Dash Cam’s™, deze zelfstandige (stand-alone) camera’s met HD-beeld zijn eenvoudig te monteren op de voorruit en zorgen voor een voortdurende registratie van uw autorit. De Garmin Dash Cam 30 en 35 beginnen met opnemen, wanneer u uw auto start en stoppen met opnemen wanneer u uw sleutel uit het contact haalt1. De ‘Incident Detection’ (G-sensor) slaat automatisch het beeldmateriaal op in geval van een incident. De GPS registreert de locatie en het tijdstip. De nieuwe waarschuwingen voor de bestuurder2 zorgen er niet alleen voor dat de autorit wordt opgenomen, maar bieden ook nuttige waarschuwingen, die uw rijgedrag en veiligheid, en die van andere weggebruikers, vergroten.

De Garmin Dash Cam

De Garmin Dash Cam

“De populariteit van Dash Cam’s neemt toe en met het gebruik ervan heeft u onderweg altijd uw ooggetuige bij u, zegt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland.

Onze Dash Cams bieden niet alleen betrouwbare beelden, maar voldoen aan de hoge kwaliteitseisen van de gebruikers. Met de toevoeging van de waarschuwingsfuncties voor de bestuurder zorgt de Garmin Dash Cam ervoor dat we nu nog meer bijdragen aan een veiliger rijgedrag.

 

ZIE OOK: Night of the Nerds in Eindhoven

 

Extra ondersteuning voor de bestuurder

De Dash Cam 35 is uitgerust met waarschuwingsfuncties voor de bestuurder. De Forward Collision Warning3 zorgt ervoor dat u als bestuurder wordt gewaarschuwd wanneer u te dicht op uw voorligger rijdt. Daarnaast wordt u ingelicht over de aanwezigheid van roodlichtcamera’s en flitspalen4.

De verschillende Dash Cam modellen van Garmin zijn beschikbaar met en zonder GPS. De GPS-functionaliteit van de Dash Cam 35 zorgt ervoor dat de camera de beelden voorziet van datum, tijd, locatie en snelheid, zodat u precies weet waar en wanneer het incident zich heeft voorgedaan. Op de Dash Cam 30 kan de datum en tijd handmatig worden geactiveerd.

 

 

Beide modellen hebben een perfecte cameradekking en bieden optimale beelden in 1080p, 720p of WGA met scherpe details in zowel fel licht als schemering. Dankzij de foto-functie is het mogelijk om foto’s te nemen van de voertuigen en materiële schade in het geval van een incident. De Dash Cam 30 is uitgerust met een compact 1,4-inch LCD-scherm. De Dash Cam 35 heeft een groter 3,0-inch LCD-scherm.

De opgenomen beelden kunnen niet alleen direct op de Dash Cam’s worden bekeken, maar ook op een later moment op een computer. Het materiaal kan worden opgeslagen op de meegeleverde verwisselbare microSD™ geheugenkaart. Zowel Dash Cam 30 als 35 accepteren microSD™-kaarten (klasse 4 vereist) van maximaal 64GB.

De Garmin Dash Cam 30 en 35 zijn verkrijgbaar van eind oktober 2015. De Dash Cam 30 heeft een adviesverkoopprijs van €169,-. De Dash Cam 35 (met GPS en waarschuwingsfuncties) is verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van €199,-.

Comments are closed.