Night of the Nerds in Eindhoven

De nerd heeft zijn plek in de samenleving veroverd. Nerds zijn hot en het besef groeit dat zij de toekomst in handen hebben. Om een jong publiek te tonen hoe fascinerend de wereld van innovatie en techniek is, vindt op donderdagavond 6 juni 2013 voor de eerste keer in het Klokgebouw in Eindhoven Night of the Nerds plaats (na drie succesvolle edities in Amsterdam). Tijdens deze feestelijke avond worden jongeren (m/v 15-20 jaar) ondergedompeld in de allernieuwste technologie, digitale ontwikkelingen en creatieve toepassingen. Night of the Nerds is fun gecombineerd met technologie van de toekomst. Gepassioneerde techniekstudenten, creatives en technici die hun sporen verdiend hebben zorgen voor een inspirerend en feestelijk programma. Meer informatie en kaartverkoop via www.nightofthenerds.nl

night-of-the-nerds-eindhoven-2013

Jos Vreeker van ASML:

Een sterke kenniseconomie als Nederland heeft goed opgeleide en technisch geschoolde mensen nodig. De jongeren van vandaag maken het verschil! Echter er zijn er nog te weinig die kiezen voor een technische vervolgstudie, terwijl juist jongeren die een bèta-opleiding volgen zich verzekeren van een succesvolle toekomst. Dat is de reden waarom wij Night of the Nerds naar Eindhoven hebben gehaald tijdens de Dutch Technology Week.

Night of the Nerds wil bijdragen aan een positieve houding van jongeren tegenover technologie en innovatie.

Night of the Nerds

Op 6 juni transformeert het Klokgebouw in Eindhoven tot een hightech hotspot met een doorlopend, bomvol programma met experiences, clinics en tech talks. Het jonge publiek leert hoe ze nieuwe technieken kan gaan gebruiken in creatieve toepassingen als gaming, elektronische muziek, design en hightech dancetools. De nieuwste gadgets en technologie zoals Ableton Live, robots, drones en nog veel meer worden gedemonstreerd. Night of the Nerds laat jongeren zien welke technologieën ertoe gaat doen in de toekomst: Augmented Reality, Brain Computer Interface, 3D-printen, sensortechnologie, apps en nanotechnologie. En ze kunnen alle aanwezige professionals het hemd van het lijf vragen. De deuren gaan open om 18.00 uur en tot ongeveer 23.00 kan iedereen zich vermaken. Night of the Nerds is een project van Stichting FutureBites en is mede mogelijk gemaakt door ASML, Jet-Net en VanderLande Industries. De Night is onderdeel van de Dutch Technology Week en dit is mede mogelijk gemaakt door Eindhoven365. Meer informatie en het volledige programma vind je op www.nightofthenerds.nl

Meer informatie bij de Verkeersbureaus en VVV van Eindhoven

 

Reviews lezen over Eindhoven

Meer informatie over Eindhoven vind je op Zoover.nl. Op Zoover laten reizigers een review achter en geven zij aanbevelingen over reizen naar Eindhoven. Bekijk de reviews op Zoover.nl.

Vind voordelige vluchten naar Eindhoven met Skyscanner

Kaart van Eindhoven

[google-maps width=674 height=400]

Comments are closed.