Almere Haven Festival sluit het Almeerse zomerseizoen stijlvol af

Op de vijftiende editie van het Rabobank Almere Haven Festival is weer van alles te beleven. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 september kunnen bezoekers genieten van muziek, cultuur, proeverijen, kunst, straatcircusacts, bottervaren, brocante en antiek en optredens van shantykoren. De toegang tot alle onderdelen van het festival is gratis. Op zondag zijn alle winkels in Almere Haven geopend. Ook het parkeren is gratis. De zomer sluit je dus stijlvol af op het Almere Haven Festival.

Klassiek concert op het Almere Haven festival

Klassiek concert op het Almere Haven festival

Varen

Op zaterdag 5 en zondag 6 september is het Botterfestival. In de havenkom liggen botters klaar om bezoekers mee te nemen voor een tochtje op het Gooimeer. Een botter is een oud-Nederlands vissersvaartuig waarmee vroeger op de voormalige Zuiderzee werd gevist. Ook een bezoekje aan het luxe stoomsalonschip ‘Succes’, die zijn thuishaven in Almere Haven heeft, is mogelijk. Verder kunnen bezoekers uit het Gooi gebruik maken van het Botterveer. Tussen 10.00 en 17.00 uur vaart het Botterveer vanuit Huizen naar de havenkom van Almere.

 

ZIE OOK: Een nazomer met bijzondere buitenvoorstellingen in Almere

 

Muziek en cultuur

Het hoogtepunt van het Almere Haven Festival is traditiegetrouw het Yakult Havenkomconcert. Op zaterdagavond 5 september om 20.15 uur brengen het Nederlands Kamerorkest en Toonkunstkoor Amsterdam highlights uit beroemde operettes van Frans Lehár. Op vrijdagavond 4 september speelt het Almeers Jeugd Symfonie Orkest samen met het Operakoor Almere muzikale topstukken uit Il Travatore van Verdi. Op zondagmorgen 6 september begint om 11.00 uur het Smit & Dorlas Koffieconcert ‘Gitaarspektakel aan Zee’. Zestig gitaristen spelen een bijzonder programma. Daarna treden shantykoren uit het hele land op in de Almeerse havenkom.

 

 

Markten

Op zondag 6 september verkopen ruim tachtig standhouders in de havenkom de leukste spullen uit grootmoederstijd op de grootste brocante en antiekmarkt van Flevoland. Op zaterdag en zondag is er op de Kerkgracht kunstmarkt. Ruim zestig standhouders verkopen de mooiste kunstobjecten. Sommige kunst wordt ter plekke gemaakt.

Proeverijen

Voor een bescheiden bedrag kunnen bezoekers drie dagen lang gerechten uit verschillende keukens proeven, van Grieks tot Japans en van vis tot vlees. Een leuke manier om kennis te maken met de verschillende smaken van restauranthouders uit Almere Haven. Wie houdt van een lekker biertje op zijn tijd en zeker van speciale bieren op ambachtelijke manier gebrouwen, mag zeker de Bierproeverij niet overslaan. Bieren met prachtige namen als Huttekloas, Klein Duimpje, De Pragt, Gebr. Ducaat, De Arn en de De Kemphaan kunnen worden geproefd.

Comments are closed.