Een nazomer met bijzondere buitenvoorstellingen in Almere

In augustus en september spelen de theatergezelschappen Suburbia en Vis à Vis twee verrassende en spectaculaire voorstellingen in de Almeerse openlucht. Na een succesvolle start is de voorstelling EXIT van Vis à Vis, over twee broers uit een ambachtelijke slagersfamilie, verlengd tot en met 19 september. Suburbia speelt van 26 augustus t/m 12 september de voorstelling Judas in landschapskunstwerk De Groene Kathedraal. Judas vertelt over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. Op beide locaties is het mogelijk om in stijl van de voorstelling te dineren.

Theatershow EXIT

Theatershow EXIT

Wegens succes verlenging EXIT van Vis à Vis

De voorstelling EXIT is verlengd tot en met 19 september en gaat over twee broers uit een ambachtelijke slagersfamilie. Ze ontdekken dat ze een hoop rommel en dierenleed kunnen vermijden, maar ook klanten kunnen winnen door zelf de biefstukjes en andere vleselijke lekkernijen in hun eigen lab te kweken. Hun slimme en snelle kweekvlees business is booming. Belangstelling uit het buitenland zet de zaak maar vooral de relatie tussen de broers op scherp. Eén en ander leidt tot hilarische mogelijkheden maar heeft ook zo zijn keerzijden.

 

ZIE OOK: Watersport- & lifestyle weekend op Marina Muiderzand in Almere

 

Suburbia speelt Judas in De Groene Kathedraal

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Is het eigenlijk gerechtvaardigd dat die naam een icoon van verraad werd? Tweeduizend jaar na de tragedie die de wereldgeschiedenis veranderde geeft Suburbia het woord aan Judas. Hij vertelt over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. Een andere kijk op de geschiedenis en een confrontatie met de Judas in onszelf. De voorstelling wordt gespeeld in het landschapskunstwerk De Groene Kathedraal ontworpen door de kunstenaar Marinus Boezem. Hij bouwde een kathedraal van 178 populieren volgens de plattegrond van de kathedraal van Reims.

 

 

Compleet avondje uit

Op beide locaties in Almere wordt de mogelijkheid geboden om voorafgaand aan de voorstelling te dineren. Overnachten kan in verschillende hotels en B&B’s in de buurt. Kies voor een aantrekkelijk arrangement in combinatie met de voorstellingen.

Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen gewoon door. Op beide locaties staan overdekte tribunes.

EXIT van Theatergezelschap Vis à Vis: t/m 19 september (Almeerderstrand)
Judas van Theatergroep Suburbia: 26 augustus t/m 12 september (De Groene Kathedraal)

Comments are closed.