Open Monumentendagen Sittard-Geleen 2015

In het kader van de landelijke monumentendagen 2015 op zaterdag 12 en zondag 13 september is het in de gemeente Sittard-Geleen weer mogelijk diverse oude en hedendaagse monumentale gebouwen en complexen te bezichtigen. Dit jaar is het thema “Kunst & Ambacht”. Dat betekent aandacht voor het detail, de ornamenten en versieringen van de gebouwen. Bijna altijd het werk van anonieme en creatieve ambachtslieden.

De open monumentendag in Sittard-Geleen

De open monumentendag in Sittard-Geleen

Het plaatselijk comité geeft dit jaar weer een speciaal boekje uit met vanzelfsprekend als thema “Kunst & Ambacht”. Dankzij de financiële steun van de gemeente Sittard-Geleen is het mogelijk dit fraai verzorgde boekje gratis ter beschikking te stellen. Tijdens de Open Monumentendagen 2015 is dit op diverse plaatsen in de gemeente gratis verkrijgbaar, inclusief een inlegvel met de namen en openingstijden van de te bezichtigen monumenten.

 

ZIE OOK: Vernieuwde stadswandeling-brochure over Sittard

 

In het boekje worden door verschillende auteurs gevelstenen, stucwerk, reliëfs, glas-in-lood, beeldhouwkunst en andere vormen van ambachtelijke kunst aan (kerk)gebouwen en woonhuizen in de stadsdelen Born, Geleen en Sittard behandeld. De behandelde onderwerpen zijn maar een deel uit het rijke culturele (bouw) erfgoed van de stad.

 

 

Comments are closed.