Vernieuwde stadswandeling-brochure over Sittard

VVV Zuid-Limburg heeft de brochure ‘Stadswandeling Sittard’ geheel vernieuwd. Met een nieuwe huisstijl, plattegrond van de binnenstad en vernieuwde foto’s is de brochure klaar voor gebruik. Een exemplaar bevat 40 informatieve pagina’s over Sittard en is te koop voor € 2,50 in de VVV Limburg Winkels en via de webshop van VVV Zuid-Limburg op www.limburgwinkel.nl. Dit voorjaar verschijnt eveneens een Engelstalige versie.
stadswandeling-sittard

Wandelen door historisch Sittard

Via deze brochure kunt u de sfeer proeven van het historische verleden in de binnenstad van Sittard. De stad, die over het algemeen bekend staat als een stad met een gezellig winkelcentrum, heeft ook voor cultureel geïnteresseerde bezoekers veel meer te bieden. De bezoeker van de binnenstad, die niet alleen komt om te winkelen, maar ook een blik werpt op de vaak oude gevels boven de etalages, ontdekt hoe in Sittard historie en moderne ontwikkelingen vaak hand in hand gaan.

 

ZIE OOK: Onthaasten en Wellness in Zuid-Limburg

 

De wandeling start bij de Limburg Winkel in het Kritzraedthuis, Rosmolenstraat 2 in Sittard. De wandeling brengt u onder andere langs de Agneten-, Dominicanen- en Begijnenhofwal. Ook de historische Stadstuin, Fort Sanderbout, de Basiliek (de eerste kerk in Nederland die verheven is tot basiliek) en de historische markt worden onder de aandacht gebracht.

 

 

De historische stadswandeling is ook te lopen samen met een VVV-gids. VVV Zuid-Limburg biedt in Sittard verschillende wandelingen aan met diverse thema’s/onderwerpen zoals de historische wandeling, Toon Hermans, Geheime Tuinen of Pater Karel. Deze wandelingen zijn stuk voor stuk een ware belevenis. De stadswandeling is voor € 2,50 te koop bij de VVV Limburg Winkels (zoals in Sittard in de Rosmolenstraat) of in de webshop via www.limburgwinkel.nl.

Comments are closed.