28e editie Kunstdagen Wittem ‘Nieuw en Vernieuwend’

Van 4 t/m 27 september 2015 vinden in de prachtige kloosterbibliotheek in Wittem de Kunstdagen Wittem plaats. Ook dit jaar bieden de Kunstdagen een uitgebreid en afwisselend programma boordevol (klassieke) muziek, uitdagende voorstellingen, film, ‘buitenactiviteiten’ én een expositie met beeldende kunst in de kloosterbibliotheek en kloostertuin.

Programma

De 28e editie staat in het teken van ‘Nieuw en Vernieuwend’. Voorzitter Henk Hollemans: “Dit jaar zijn een tiental voorstellingen speciaal gemaakt voor de Kunstdagen óf beleven ze hun première op de Kunstdagen. We zijn bijzonder trots dat deze topartiesten in overleg met ons voorstellingen hebben samengesteld of er voor gekozen hebben hun voorstelling hier voor het eerst op te voeren.”

 

ZIE OOK: Ontdek Zuid Limburg

 

Zo is er een muziekprogramma rond Aad de Haas in het kerkje van Wahlwiller én een programma over Franse chansons, Frans impressionisme en Franse cultuur onder de naam Le maître chante, speciaal voor de Kunstdagen samengesteld. Verder speelt de philharmonie zuidnederland het openingsconcert met meesterwerken van Beethoven, Ravel en Wagner en komt de Barokopera Amsterdam met een zeer bijzondere, geënsceneerde versie van DonGiovanni rond 1815.

 

 

Naast speciale projecten en premières zijn er ook absolute topproducties gecontracteerd. Te noemen: Stand-up Bass met Dominic Seldis (bekend van tv-programma Maestro) en de opera El Rey, geproduceerd en uitgevoerd door Limburgse toppers als Suzan Seegers, Fenna Ograjensek en Sef Thissen.

In totaal zijn er bij de Kunstdagen maar liefst 21 voorstellingen, dus er is zeker genoeg te kiezen. Verder is er ook een sfeervol culinair concert, een tuinconcert en een cultuurhistorische wandeling én is er ruimte voor jong talent met de winnaars van het Charles Hennen concours.

Kunstexpositie

Tijdens de genoemde periode is er dagelijks een gratis toegankelijke kunstexpositie in de kloosterbibliotheek en kloostertuin. De door Jos Solberg samengestelde expositie bevat werk van 18 kunstenaars rondom het thema ‘metamorfose’. Door middel van een breed scala aan kunstuitingen geven deze kunstenaars hun visie op ‘transformatie’ die soms mythologisch, soms poëtisch en soms heel hedendaags is.

Meer informatie en tickets

De tickets voor Kunstdagen Wittem kunnen vanaf nu online besteld worden via www.kunstdagenwittem.nl. Daarnaast zijn de tickets te koop bij de VVV Limburg Winkels in Gulpen, Vaals, Valkenburg, Heerlen en Sittard.

Comments are closed.