Nieuwe chef-kok voor restaurant Hilton Rotterdam

Stephan Nijst (38) is de nieuwe chef-kok van Stadshal Bar en Restaurant in Hilton Rotterdam. Hij presenteert direct al zijn culinaire signatuur, met het speciaal samengestelde menu dat tijdens de Rotterdamse Restaurant Week (nog tot en met 9 september) wordt geserveerd. .

stephan-nijst-chef-hilton-rotterdam

De zeer ervaren Nijst heeft een gevarieerde loopbaan als sous chef en chef achter zich en werkte in gerenommeerde restaurants in het land. Hij stapt nu over van restaurant De Eetclub in Scheveningen naar Hilton Rotterdam. Eerder startte hij samen met zijn echtgenote een eigen restaurant, wat te volgen was in het tv-programma ‘Mijn tent is top’

Avontuurlijke kok

Stephan Nijst is een gedreven en avontuurlijk kok die zich graag laat uitdagen tot bijzondere prestaties. Zo staat hij tijdens Gastvrij Rotterdam op 21 september – zeer eervol – in de Nederlandse finale van de meest prestigieuze internationale kookwedstrijd, de Bocuse d’Or. Nijst bindt daar de strijd aan met ander Nederlands toptalent zoals Gert van der Heijden van Het Roode Koper in Ermelo, Emiel Kwekkeboom van La Rive* (Amstel Hotel) in Amsterdam, Jan Smink van De Librije*** in Zwolle en Kees Visser van Bij Kees uit Zierikzee.

 

ZIE OOK: Hilton Rotterdam produceert eigen honing

 

Karin van den Berg, general manager Hilton Rotterdam is blij met de komst van Stephan Nijst: “Stephan heeft zich al volop bewezen als een geïnspireerde topkok en ik ben ervan overtuigd dat hij zich als een vis in het water zal voelen als chef van Stadshal Bar en Restaurant, waar Rotterdammers en hotelgasten samenkomen.” Stephan Nijst heeft veel zin in zijn nieuwe positie:

Hier kan ik al mijn creativiteit kwijt en breed toepassen voor internationale gasten die de wereldkeuken kennen. Verantwoord met producten en ingrediënten omgaan, mooie smaken combineren en mijn gasten verrassen met nieuwe gerechten, dat is wat mij aan de keuken bindt. Daar krijg ik in Hilton Rotterdam alle mogelijkheden voor

 

 

Comments are closed.